A hazaiaknál több kulcsember hiányzik majd, ennek ellenére a zöld-fehérek számára csak a győzelem az elfogadható eredmény.  

A sok döntetlent miatt egy helyben topog a kaposvári csapat, de a lábak között nem szokott elveszni a labda. A Siófok elleni megyei rangadón mindkét csapatnak életbevágó a három pont megszerzése.

- Igen, igen, de én azt szoktam mondani, hogy az ilyen derbiken az számít, hogy ki milyen formában lesz, mindkét csapatnak nagyon fontos a mérkőzés, mi azon leszünk, hogy itthon tartsuk a három pontot - mondta a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője, Sisa Tibor.A kaposváriak közül Graszl Károly korábban a Siófokban futballozott, így neki különösen pikáns lesz a mérkőzés.

- Mindenféleképpen fontos a mérkőzés, mindkét csapat érintett a kiesés elleni harcban, és bizony itt sok minden eldőlhet, én játszottam ott, az elnökünk is ott volt évekig klubigazgató, és a Siófok ellen bizonyítani így ez mindenképpen plusz motiváció - mondta Graszl Károly.

A siófokiak idegenben idén eredményesebbek a Rákóczinál, de Kaposváron bajnokin sok éve nem szereztek pontot. Horváth Károly szerint most azonosak a célok és nagyjából a szereplés is. Tíz fordulóval a vége előtt nem lehet kijelenteni, hogy egy meccs mindent eldönt, de hogy kiemelt mérkőzés, ebben mindenki egyetért.

- Azt gondolom, hogy 2011 óta nyugodtak a viszonyok Siófokon, igaz, nem sok pénzből, de biztos a hátterünk, én nem hiszem, hogy egy mérkőzés döntene a bentmaradásról, fontos mérkőzés, az biztos, de nem ez fogja eldönteni a bentmaradást - mondta a Siófok szakmai igazgatója, Horváth Károly.

A siófokiak szakvezetője azt is kiemelte, hogy legutóbb három, előtte két szezonnal pedig Kaposvárott öt büntető volt a két csapat összecsapásán, ami egyedülálló a megyei derbik között. A kaposváriaknál eltiltás miatt Balázs Benjámin és Jánvári Gábor hiányzik majd, mellettük adódnak sérülések is, például Okuka vagy Pavlovic, de akik pályára lépnek, azoknak nem szabad meghátrálni, hanem végighallgatni pontosan az edzői utasítást és aztán nekimenni az ellenfélnek és felőrölni. A találkozó holnap 17 órakor kezdődik a Rákóczi stadionban, a Kapos Televízióban vasárnap este fél nyolctól láthatják a mérkőzés felvételét.

Címkék: graszl, helyi hír, Rákóczi, labdarúgás, siófok, sport