-  Több mint négy maratonnyi távot futottál. Ez hatalmas teljesítmény. Mekkora élmény volt?
- A hosszútáv futás egy igazi csoda. Óriási kihívás elé állítja az embert, de az út, amit bejárunk az elhatározástól a célvonal átlépéséig egy nagyon szép, emlékezetes, és élményekkel teli időszak az ember életében.

- Az  ilyen távok felkészülésének hosszú útjára gondolom nem lehet csak úgy rálépni, hogy vagy megcsinálom, vagy nem.
- A puding próbája az evés. Amikor az ember ott van, akkor tudja meg mi az. És bármi kizökkentheti az embert.

Szita


- Neked teljesen rendben ment minden?
- Első nap egy kicsit fejben nem voltam ott, mivel még a legnagyobb távom is maratoni volt. Itt most jóval többet kellett teljesíteni. Ráadásul négy nap folyamatos terhelés, hosszú távon. Aztán este, és éjszaka átgondoltam mindent, hogy miért is vagyok ott. Ezután már jól ment minden. Jó volt a rendezés, jó volt a társaság, mindenki lelkesített a frissítő pontokon.

Szita

 

- Volt olyan pont, amikor úgy érezted, hogy meginogsz?
- Egyik nap volt egy szakasz, ahol 34 kilométernél volt egy kis kilengésem. De aztán plusz lendületet vettem, és végig egyenletesen haladtam. Sőt, akik láttak azt mondták, hogy jó volt nézni, ahogy végig mosolyogtam, és integettem mindenkinek.

Szita

 

- A futást ezúttal összekapcsoltad egy jótékonysági akcióval. Nem csak a magad dicsőségére, hanem a hallássérült gyermekekért is futottál. A játszótér felújítására gyűjtöttél.
- 70 ezer forint jött össze. Még 50 ezer forintra van szükség. Ha meg lesz, azonnal nekiállunk, hogy örömöt szerezzünk a gyerekeknek.

- Gondolom nagyon jó érzés az a pillanat, amikor beérkezel.
- Igen, nagyon jó érzés, hogy megcsináltam. Pár percig elfelejti az ember önmaga, és a világ összes gondját, mert boldog. Ezért a boldogságért érdemes futni.

Szita



- Nagy szerelem a futás?

- Nagyon megszerettem, az életem része lett. A futás felvidít, ha gondom van, ha fáradt vagyok. Mindig segít.

- A lendületedből úgy érzem már ki is pihented magad. Nem állsz meg, és már készülsz a következő megmérettetésre?
-  Igen. Április 1-én részt veszek a Vivicitta Félmaratonon Budapesten. Aztán az újabb kihívás a júniusi Kékesfutás. 11 kilométert kell futni felfelé, 671 méteres szintkülönbséggel, hogy felérjek az 1014 méteren található célba. Most ez az a cél, amiért küzdeni fogok.

Szita

Nézze meg a szupermaratonról készült videót!



A játszótér felújításához még fogadják az adományokat. 10.000 Ft-ként gyűjtik össze.  

A támogatást a karitatív munkában a Teljes Értékű Életért alapítvány számlájára utalva 11614009-01452300-14000000 tehetik meg a segítők. A közlemény rovatba be kell írni: „Óvodai játszótér támogatása”.

Címkék: fogadják, maraton, futás, játszótér, Szita, sport