A kaposvári RG-csarnokban, két szőnyegen, egymást érték a mérkőzések a sportiskola újabb saját rendezésű utánpótlás birkózóversenyén. Az Intersport Kupáért 20 egyesület 92 versenyzője szállt harcba, és a somogyiak ezúttal is jól teljesítettek. A Kasi fiataljai négy súlycsoportban is eljutottak a döntőig.

A jövő reménységei hazai környezetben, a család és a barátok előtt, kettőzött erővel küzdöttek a sikerért.

- Eddig két meccsem volt, egy dorogit pontozással vertem meg két menetben, egy csapattársamat betusoltam, most jön a döntő, eddig azt hiszem, jól teljesítettem - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola sportolója, Wertenbach Ádám.

- Erős volt a mezőny, mert egy súlycsoporttal feljebb indultam, mint szoktam. Az első mérkőzésemen egy püspökladányit, aztán egy érdit, majd egy újpestit vertem meg, talán ő volt eddig a legkönnyebb a mezőnyből - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola sportolója, Kajtán Olivér.

Wertenbach Ádám és Kajtán Olivér végül ezüstéremmel zárt. Bódis Milán és Horváth Barnabás viszont sikerrel vívta meg a döntőt, és felállhatott a dobogó tetejére. Aladics Gergő és Németh Gergő egyaránt ötödik lett súlycsoportjában.

- Ennek a korosztálynak az elsődleges versenye a hazai versenyekre összpontosul, egy-kettő bekerül a kadet válogatott keretbe, de ezen az úton, ha tovább haladnak, ha készülnek, oda kerülhetnek majd - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola vezetőedzője, Takács László.

A fiatalok tovább dolgoznak, ugyanis a tavasz fő versenyén, a diákolimpián is szeretnének eredményesen szerepelni.

Címkék: Kaposvári RG Csarnok, Intersport Kupa, birkózók, mérkőzések, érmek