A nagyberki viadalon 19 egyesület csaknem 100 fiatal versenyzőjét szólították a ringbe, és a nyolc különdíj közül öt Somogyban maradt.

A kétnapos viadal programjában összesen 52 mérkőzés szerepelt, és 23 fiatal somogyi ökölvívót szólítottak ringbe. A nagyberki általános iskola tornatermében a kaposváriak, a balatonlelleiek és a jutaiak is bizonyíthattak.

- Tizenhat egyesület versenyzőivel küzdenek együtt, a színvonal jó, a meccsek látványosak és harcosak a gyerekek - mondta a Nagyberki szervezője, Horváth György.

Az ökölvívás továbbra is népszerű Nagyberkiben, a verseny szervezője húsz fiatallal dolgozik együtt, a legtehetségesebbek komolyabb egyesületekbe is eljuthatnak. Csurgón ugyancsak a jövőt építik egy korábbi olimpiai bronzérmes szakember segítségével. Botos András néhány hónapja költözött át Salgótarjánból Dél-Somogyba.

- Úgy érzem, jól döntöttem. Támogat az önkormányzat és az emberek is, úgy fogadtak, hogy végre lesz itt boksz. Hosszú távon gondolkodom, és remélem, három-négy év múlva azt mondják majd, megérte idehozni Botos Andrist - mondta a Csurgó vezetőedzője, Botos András.

A kétnapos tornán számos fiatal tehetséget láthattak a szövetség vezetői.

- Ahogy ezt a példa is mutatja, nagyon érdemes volt megszervezni ezt a gálát. Itt utánpótláskorú gyerekekről van szó, és a környékről és Sopronból is jönnek. Évek óta színvonalas a torna, a nagyberki szervezőknek csak gratulálni tudok - mondta a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnökségi tagja, Szántó László.

A Ring SC Kaposvár tovább folytatta az elmúlt évek jó sorozatát: egy kivétellel minden versenyzője a döntőbe jutott.

- Mindenképpen mondhatom, hogy érzem a fejlődést. Itt kezdők is szerepeltek, velük is elégedett vagyok. A rutinosabb versenyzők a válogatottat erősítik, Tóth Richárd például emiatt nem is lehet itt. Többen korcsoportot váltottak, ami nehezebb, mint a serdülő, junior korosztály, ott már régebb óta dolgoznak. A versenyzők szorgalmasak, alázatosak a sport iránt, nem lesz velük semmi probléma - mondta a Ring SC Kaposvár vezetőedzője, Vajmi Csaba.

A 12 éves Mislai Kristóf magabiztosan nyert súlycsoportjában,

- Elég nehézkes volt az első menetben, mert vesztésre álltam, de utána visszatornásztam magam a győzelembe. Négy évet dzsúdóztam, apám ajánlotta ezt a sportágat, nagyon megtetszett, és már rendszeresen járok két éve - mondta a Ring SC Kaposvár sportolója, Mislai Kristóf.

A somogyi ökölvívók tehát ezúttal is nagyszerűen teljesítettek, és a nyolc különdíjból ötöt bezsebeltek Bogdán Richárd, Hardi Barnabás, Benkő László, Orbán Gergő és Bogdán Márton jóvoltából. A csapatversenyt a Ring SC Kaposvár nyerte meg a paksiak és a nagykanizsaiak előtt. A viadal jól szolgálta a felkészülést a két hét múlva esedékes Utánpótlás Olimpiára.

Címkék: csapatverseny, Ring SC, Nagyberki, ökölvívás, Kaposvár, sport