Az U7-es korosztály bronz-, az U9-es pedig ezüstérmet szerzett egy rangos teremtornán. Az egyesület játékosai két különdíjat is bezsebeltek.

"Kis gól is gól" - szokták mondani, a Kaposvölgye LUE edzésein azonban a maximumra törekednek a gyerekek. A kaposvári székhelyű utánpótlás egyesület az U7-es, az U9-es és az U11-es korosztályban tanítja az ifjakat a labdarúgásra.

- Korábban a Kaposvölgye VSC-nek az összes korosztályát mi versenyeztettük. Amióta az anyaklub megszűnt, visszalépett az NB II-ből csak gyerekkorú futballistákkal, illetve gyerekekkel foglalkozunk és ezt a tevékenységet fogjuk folytatni a jövőben is - mondta a Kaposvölgye LUE elnöke, Csendes Balázs.

Az egyesület játékosai több teremtornán is szerepeltek a tél folyamán. Legutóbb Siófokon jártak a növendékek, akik az U9-es korosztályban az előkelő második helyen végeztek, és a legjobb kapus címet is bezsebelték.  

- Nem volt olyan nehéz, bár mondjuk a Szeged ellen kikaptunk, az volt a legnehezebb. (És még?) Még a Siófoknak az első csapata az egy kicsit erősebb volt, de azokat is meg tudtuk verni. Meg a Góliát, a második csapatát a Siófoknak, az nem volt olyan jó, meg tudtuk verni azt is - mondta a Kaposvölgye LUE U9-es játékosa, Horváth Gergő.

Az U7-es korosztályban is jutott különdíj a somogyiaknak. A torna legjobb játékosa Zarka Márton lett.

- Harmadik helyet értük el, és kaptam különdíjat is, meg érmet, meg oklevelet - mondta a Kaposvölgye LUE U7-es játékosa, Zarka Márton.

Zarka Péter magyar bajnok és kupagyőztes röplabdázó kisfia azt is elárulta nekünk, hogy egyelőre miért nem követi a családi hagyományt...

- Röplabdázni is fogok majd, de még nem tudok, mert kicsi vagyok hozzá - mondta Zarka Márton.

A Kaposvölgye ifjú tehetsége pár évig még biztosan marad a focinál, és ha hasonló ütemben fejlődik, aligha vált sportágat. Legközelebb társaival együtt a tavaszi Bozsik tornasorozatban vesznek részt, az idősebbek pedig a nyári futballfesztiválon is elindulnak majd.

Címkék: teremtorna, különdíj, Kaposvölgye, utánpótlás, labdarúgás, sport