A szezon első junior szabadfogású rangsorversenyén három arany-, két ezüst- és egy bronzérem jutott a somogyiaknak. A serdülők ugyancsak megőrizték korábban kivívott helyüket a magyar élmezőnyben. A Kasi fiataljai emellett szlovákiai edzőtáborban hangoltak az év legnagyobb bajnokságaira.

Újra itthon a kaposvári birkózók. A város egyik legeredményesebb sportágának fiatal versenyzői jól kezdték az évet: egy fővárosi rangsorviadalról hat éremmel térhettek haza. A 96 kg-os súlycsoportban a dobogó mindhárom fokára somogyi sportoló állhatott. Halasi Dániel Blum Patrikot és Vadkerti Viktort előzte meg.

- Junior szabadfogású válogatóverseny volt, sokat készültünk, Szlovákiában is voltunk edzőtáborban. A versenyen jól szerepeltem, első helyezett lettem. Ha koncentrálok és odafigyelek, eljuthatok a válogatottig. Az Európa-bajnokság a cél, hogy kijussak, ott pedig minél jobb helyezést érjek el rajta - mondta a Kaposvári Nehézatlétikai SE sportolója, Halasi Dániel.

A korosztályban szintén újonc Kovács Bence ezüstéremmel mutatkozott be. A kaposvári birkózólányok ugyancsak bizonyítottak. A 18 esztendős Kuncz Laura három győzelemmel lett első a fővárosban.

- Ez a verseny mindenképpen jó volt arra, hogy felmérjem magam. Első éves junior vagyok, sok kemény verseny vár rám, és ha jól felkészülök, szerintem bent lehetek a válogatottban. Legalábbis nagyon remélem - mondta a Kaposvári Nehézatlétikai SE sportolója, Kuncz Laura.

Tóth Patrícia, aki szintén nyert a rangsorversenyen, tavaly két sportágban is eljutott a nemzetközi mezőnybe. A fiatal reménységet az idén is láthatjuk birkózó és cselgáncs versenyeken.

- Nagyon készültem rá, utolsó éves ifi vagyok, feljebb indultam egy korcsoporttal, és örülök, hogy nyertem. Dzsúdóban elsőéves junior vagyok, a nemzetközi szinten nincs annyi esélyem. Birkózásban másodéves ifiként többe séylem van, szeretném megnyerni a válogatókat és szeretnék kijutni az Európa-bajnokságra - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola sportolója, Tóth Patrícia.

A kaposváriak tehát a korosztályváltás ellenére is megőrizték helyüket a mezőny elején.

- Attól függetlenül, hogy a többség tavaly még egy fiatalabb korosztályba tartozott, most léptek át és most volt az első komoly szőnyegrre lépésük juniorként, hárman a dobogó tetejére álltak, ami mindenképpen nagy dolog. A lánmyoknál nem olyan sűrű a mezőny, mint a fiúknál, van egy-egy kiemelkedő versenyző, megpróbálunk oylan szintre jutni, hogy labdába rúghassunk ellenük - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola vezetőedzője, Takács László.

A serdülő korosztály szintén jó formát mutat: az idei első szabadfogású viadalon Kajtán Olivér harmadik lett, Kovács Márk pedig kis híján ynert.

- Csepelen rendezték meg a serdülő rangosversenyt, második helyet értem el két győzelemmel és egy vereséggel - mondta a Kaposvári Nehézatlétikai SE sportolója, Kovács Márk.

Márk az idén serdülő és kadet korcsoportban is versenyez majd, és szintén szeretne a válogatottságig jutni. A kaposváriak a közelmúltban egy szlovákiai edzőtáborban erősödhettek még tovább.

- Ők többször voltak nálunk vendégségbe, most ezt viszonoztuk, rengeteg hó és új élmény várt minket, sífutással és óban futással is edzettünk, hasznos volt, és igen fárasztó, ezt még ki kell pihnni és meglesz majd a pozitiv hatása - tette hozzá Takács László.

A kaposvári birkózósport 2011-ben 17 magyar bajnoki címmel gazdagodott. Ezek a fiatalok azért dolgoznak, hogy az idén is megismételjék ezt a remek eredményt.

Címkék: Kaposvári Nehézatlétikai SE, Takács László, birkózók, érmek, KASI, sport