Az első tavaszi forduló szomszédvár-rangadóján szép gólok születtek; a vendégek csupán az utolsó percekben szépítettek, így az egresiek arattak a nyitányon.

Mindig is jó derbit vívott egymással a Kaposfüred és a Magyaregres. A megyei labdarúgó bajnokság déli csoportjában mindkét gárda meghatározó, a Magyaregres konkrétan bajnokságot szeretne nyerni, a Kaposfüred pedig a középmezőny elejére igyekszik. A tavasz nyitó meccsén a hazai pályán játszó Magyaregres kezdett jobban, Kocsis Péter és Rofrics Roland korán betalált, így 2-0 volt a félidő. A másodikban is kettőt rámolt be a képeinken fehér mezben látható hazai gárda, Csörgei Balázs és Vidus Viktor növelte az előnyt, majd az utolsó percekben Kollega Bálint büntetőből szépített, így beállítva a 4-1-es végeredményt, amivel nyilvánvalóan a Kaposfüred nem volt elégedett.

- Szerintem ma jobb volt az Egres, ez nem kérdés, ősszel otthon mi győztünk, ott sok helyzetet kihagytak, ma ezeket értékesítették, ha bátrabbak vagyunk, akkor talán jobb eredményt tudtunk volna elérni. + Hát egy tisztes helytállás a cél, a középmezőny elején megragadni, de ehhez több gól kell, és hogy jobban csapatnak kellene legyünk - mondta a Kaposfüred játékos-edzője, Szőts László.

A Kaposfüred csatárt igazolt a szünetben, Pápai Dezső érkezett, a hazaiak kerete nem nagyon változott a télen csupán Reichert játékjogát szerezték meg a Taszártól. A célok pedig nem változtak.

- Hát mindenképpen a bajnoki cím a cél, ezt tűztük ki tavaly, ezzel az állománnyal ezt el is lehet érni, a tavasszal minden meccset meg tudunk elvileg nyerni és így megnyerhetjük a bajnokságot - mondta a Magyaregres edzője, Horváth Gábor.

A többi találkozón győztek az esélyesek, a Böhönye és a Juta továbbra is nagy riválisa a Magyaregresnek a bajnoki címért folytatott versenyben. A Böhönye 3-1-re verte a Taszárt, a Juta pedig 5-3-ra győzött a Berzencével szemben. Folytatás a jövő héten.

Címkék: tavaszi forduló, Magyaregres, gólok, Kaposfüred, megyei, sport