A kaposvári lányok az elmúlt évekhez hasonlóan érmes reményekkel keltek útra az országos döntő helyszínére, és ezúttal egészen izgalmasan alakult a hétvégéjük… Simonné Kutas Zita tanítványai első csoportmérkőzésükön 2-0-s vezetésről kaptak ki 3:2 arányban a nyíregyházi Vasváritól, majd a nagy rangadón remek játékkal 3-0-ra verték a székesfehérvári Tóparti Gimnázium gárdáját. Ezek után budapesti Bródy magabiztos legyőzése sem okozott gondot a BITT KNRC Kaposvári egyetem NB I-es csapatára épülő Munkácsynak. Horváth Zsófiáék az elődöntőben a nyíregyházi Zay ellen nyertek, a döntőben pedig újra összetalálkoztak a fehérváriakkal. A finálé izgalmas küzdelem végén dőlt el 3:1 arányban a Tóparti Gimnázium javára. Az első szettet 25-20-ra nyerte a Munkácsy, a másodikat viszont elvesztette 25:27 arányban. A folytatásban a lányok mindent megpróbáltak, de már nem tudták a maguk javára fordítani az eredményt.

A Munkácsy az 1996/1997-es tanév óta minden középiskolás diákolimpiai országos döntőről éremmel térhetett haza, és most sem szakadt meg ez a nagyszerű sorozat!

A somogyi fiúk ugyancsak ezüstéremnek örülhettek a Viharsarokban! A kaposvári Noszlopy Gáspár Közgazdasági Szakközépiskola legénysége remek játékkal verekedte el magát a döntőig, ahol a nagy esélyes dunaújvárosi Hild szakközépiskola csapata várt rá. Az első két szettet a Duna-partiak nyerték, a kaposváriak azonban nem adták fel a küzdelmet, és óriási csatában kiegyenlítettek. Ezek után az ötödik játszma döntött a diákolimpiai aranyéremről. A Hild sportolói itt mindent egy lapra feltéve játszottak, erőfeszítéseiket siker is koronázta, és megnyerték a záró játékrészt. Biki Mária tanítványai így is egy értékes ezüstéremmel gazdagodtak.

A Táncsics Mihály Gimnázium együttese - a sarkadiakat megelőzve - a hetedik helyen fejezte be a viadalt. Gaál Csilla fiai már azzal is nagy bravúrt könyvelhettek el, hogy bejutottak az országos döntőbe, ők ugyanis az amatőr fináléra készülnek igazán.

Címkék: Noszlopy, országos, érmek, diákolimpia, Munkácsy, röplabda, sport