A kaposváriak egy gólos hátrányból várják a negyeddöntő visszavágóját, így nagy bravúr lenne a továbbjutás kiharcolása. A Loki veretlenül vezeti az NB I. mezőnyét, és a kupa-küzdelmekben is esélyes a végső sikerre.

Ezzel a találattal nyerte meg a Debrecen a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzését a Rákóczi Stadionban. A kaposváriak azóta elbúcsúztak a Ligakaupa küzdelmeitől, a legfontosabb meccsüket viszont megnyerték: a hétvégén 2-0-ra verték a Pápát az NB I. 19. fordulójában. A zöld-fehérek 3 győzelemmel, 11 döntetlennel és mindössze 5 vereséggel a 11. helyen állnak a tabellán.

- Mindennek van két oldala, a döntetleneket is óriási küzdelemben szerezte meg a csapat. Megkockáztatom, hogy a miénk a legfiatalabb együttes a mezőnyben, és a Debrecen, illetve a Videoton ellen is láttam bíztató jeleket - mondta a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője Sisa Tibor.

A szerb Miroszlav Grumics produkciója is biztató volt: a támadó kétszer is beköszönt a Pápának. A vezetőedző abban bízik, hogy a tavasz eredményesebb lesz, mint az ősz.

- Az sem titok, hogy nem bánom, ha kevesebb döntetlenünk lesz, de legyen több győzelmünk. Messze még a vége, de ez a siker talán elég lökést ad a folytatáshoz. Láttam olyan teljesítményeket, amik után azt mondhjatom: csak így tovább - mondta Sisa Tibor.

A fiúk szeretnének Debrecenben is jól helytállni, így a Loki sem veheti fél vállról a találkozót. A hajdúságiak természetesen már feltérképezték ellenfelüket.

A DVSC-TEVA védője, Korhut Mihály telefonon elmondta, hogy az újakról nem tud semmit, de a játékrendszerük ugyanaz maradt. Erős ellenfélre számítanak.

A Magyar Kupa negyeddöntő visszavágója kedden 18 órakor kezdődik Debrecenben. A találkozóról online közvetítésben számolunk be internetes hírportálunkon.

Címkék: magyar kupa negyeddöntő, DVSC-TEVA, Kaposvári Rákóczi, Debrecen, mérkőzés, sport