Lelkes iskolások és felnőttek gyülekeztek a kaposvári Klebelsberg kollégium tornaterme előtt: itt rendezték a teremtájfutók idei dél-dunántúli bajnokságát. A tájfutás hívei már a téli időszakban is hódolhatnak kedvenc sportáguknak; igaz, itt mások a lehetőségek.

- Vannak olyan tájfutások, ahol zsírkrétával jelöljük meg a pontokat, itt kapunk egy ilyen dugókát, olyan, mintha egy pendrive lenne nálam, csak érinteni kell a pontokat, ezáltal gyorsabb, és mivel egy kis helyszínen van, ezért sokkal egyszerűbb a kisebb gyerekeknek is végigfutni, mintha az erdőben lennének - mondta Ozsváth Anna.

A viadalon hazai versenyzők is rajthoz álltak.

A kollégiumon belül van tájfutó szakkör is, szoktunk menni néha versenyre, nyáron pedig vannak táborok is - tájékoztatott Papp Bálint. A fiatal táncsicsos diák a győzelem receptjét is elárulta a KaposPontnak: A sebesség és a tájékozódás a térképen. Meg kell keresni a pontokat, és nem szabad összekeverni, hogy melyik pontokat kell összegyűjteni.

A szervezők nappali, éjszakai és csapat kategóriában hirdettek győztest. A dobogó tetejére kaposváriak, taszáriak, nagykanizsaiak, zalaegerszegiek és solymáriak is felállhattak. A rövid, de ennál izgalmasabb teremszezon ezzel véget ért, a következő versenyt immár a szabadban rendezik majd.

Címkék: tájfutás, bajnokság, terem, kaposvár, helyi, sport