Az elmúlt években már megszokott népes mezőny jött össze a kaposmérői tornacsarnokban, ahol két napon át a zene és a tánc volt a főszereplő.

- 150 fő jött össze, tánciskolásokkal együtt kétszázan. Fontos számunkra, mert ez egy elismerés, hogy mi rendezhettük a nyugat-magyarországi rangsor-bajnokságot. Szeretnénk az elkövetkezőkben is megkapni a rendezési jogot, ehhez elég színvonalas versenyeket kellene rendeznünk - mondta az Ametiszt TSE Kaposvár egyesületi vezetője, Jegesné Hornyák Hajnalka.

A kaposvári Ametiszt színeiben tehetséges fiatal párosok léptek porondra. Szabó Robin és Czakó Rebeka már a nemzetközi mezőnyben is bizonyított.

- Horvátországban nagyon izgultunk.  Csak hármat táncoltunk, és elsők lettünk,. Hat ellenfélből elsők lettünk, a latin tánccal - mondta Szabó Robin László.

A versenyzők heti három edzéssel készültek az újabb erőpróbára.

- Sztenderből is indulunk, de nem hiszem, hogy lesz esélyünk, de megpróbáljuk, hátha lesz valami - tette hozzá Szabó Robin László.

A két fiatal végül értékes harmadik helyezésekkel gazdagodott. Az egyesület tagjai szerint nem könnyű hazai környezetben versenyezni.

- Jobban izgulnak a pontozók véleményétől, hogy esetleg elfogultak vagy nem. Sok féle stressz éri őket, így elég kemény munka, hogy eredményesek legyenek - számolt be az edző.

A kaposváriak végül ismét csak jól teljesítettek: a Nagy Máté, Jelasics Nikolett duó és a Győrbíró Dávid Márk, Nichter Krisztina kettős is felállhatott a dobogó tetejére. Az Ametiszt emellett három második és öt harmadik helyezést is elért a területi bajnokságon.

Címkék: ametiszt, bál, tánc, buli, helyi, sport