Az atlétika egyik legmegosztottabb személyisége nemcsak a labdarúgásról, hanem egykori szeretett sportágáról is beszélt a Kapos Sport stábjának.  

Kedden délelőtt nem sokkal háromnegyed tizenegy után gördült be a Rákóczi Stadion parkolójába az a terepjáró, amellyel a világhírű atléta, Ben Johnson érkezett. A sprinter 1988-ban a szöuli olimpián, akkor űridőnek számító 9.79-es világcsúccsal nyerte a 100 méteres síkfutást. Aranyérmének azonban csak pár napig örülhetett, mert doppingvétség miatt elvették tőle. Ben Johnsont ma már elsősorban a futball érdekli, emiatt érkezett Kaposvárra is.

- A genovai futballiskolánkból Kaposvárra került fiatal játékosainkat látogattuk meg. Négy fiatal labdarúgóról van szó, akik hosszú ideig nálunk edzettek és játszották a meccseiket. Azt reméljük tőlük, hogy itt tovább fejlődnek majd - mondta a GISS Sports ügyvezetője, Ben Johnson.

A genovai futballiskolától egy ausztrál, egy kanadai, egy koreai és egy szingapúri fiatal érkezett a Rákóczihoz.

- Most azért azt szeretném elmondani, hogy itt nem olyan fiatalemberekről van szó, akik azért vannak Kaposváron, mert esetleg NB I-es futballistákká válnak vagy világhírű labdarúgók lesznek, elképzelhető, hogy van közöttük olyan is, vagy lesz közöttük olyan is, hanem ez egy olyan együttműködési kapcsolat, ami az ő nemzetközi iskolájába egy szélesebb lehetőséget biztosít Európába - mondta a Kaposvári Rákóczi FC ügyvezetője, Illés János.

Illés Jánostól azt is megkérdeztük, hogy szerződtetné-e a Rákócziba Ben Johnsont. A sprinter fiatal korában nagyon jól focizott, és még 51 évesen is 10.7 másodperc alatt futja a 100 métert.

- Valószínű, hogy nem, mert kiszaladtunk az átigazolási időszakból, a jelenlegiből... - tette hozzá Illés János.

Az esemény kapcsán rendezett sajtótájékoztatón a Rákóczi vezetőedzője, Sisa Tibor is kérdezett Ben Johnsontól.  

Napjainkban Usain Bolt a 100 méteres síkfutás világcsúcstartója, 9.58-as idővel. Ben Johnson úgy véli, a mai körülmények között ez egyáltalán nem meglepő.  

- A technológia rengeteget fejlődött 25 év alatt. Én abban az időben kezdtem, amikor ez az eredmény, amit elértem - a 9.79 - az nagyon nagy eredménynek számított. Most már sokkal jobb edzőcipők vannak, sokkal jobbak a pályák, tehát most már sokkal jobb eredményeket lehet elérni - mondta Ben Johnson.

Ben Johnson azt is elárulta nekünk, hogy boldog nagypapa és nagyon drukkol Torontóban élő unokája sikereiért, aki sportágának szintén az atlétikát választotta. A kanadai legenda amilyen szigorú tekintettel érkezett a Rákóczi Stadionba, legalább olyan vidáman távozott. Fényképezkedett a játékosokkal, az újságírókkal és természetesen autogrammokat is osztogatott. Csak remélni tudjuk, hogy érkezésével a Rákóczi NB I-es csapatának játéka is gyorsabbá válik.

Címkék: Ben Johnson, labdarúgó fiatalok, futóbajnok, Rákóczi, Kaposvár, sport