A Barcsi Sport Club megszűnése mellett voksolt az elnökség minden tagja. A csapat ügyvezető elnöke már lemondta a bajnokság folytatását, és március 19-ére rendkívüli közgyűlést hívott össze az elnökség vezetése nevében.

A futballcsapat jelenleg az NB III Dráva csoportjában szerepel.

Miután az egyesület vezető testülete az elnökség lemondott, és nincsenek jelöltek a tisztségek és feladatok ellátására, az elmúlt évben tagsági díjat fizetett személyeknek már csak egy feladatuk lehet, kimondani a működés végét. Ők dönthetnek a feloszlatásról, majd a cégbíróság a 102 éves Barcsi Sport Club megszűnéséről - írja a Barcsmédia.

A Barcsi Sport Club labdarúgó szakosztálya 1910-ben alakult. A csapat általában a megye I és az NB III-as osztály között ingázott. Nagyon sok jó futballista szerepelt a mindenkori csapatokban, csak néhány név, akikre büszkék lehetnek: Márton János (Teveli), Berda Károly, Bogyó János, Bátorfi László, Oblián István Kuczkó Gábor és végül de nem utolsó sorban Czeczeli Károly, aki egészen a magyar válogatottságig jutott. Vinkler István, Gulyás István és nem utolsó sorban Tóth József az NBI-ig jutottak el.

A csapat a 80-as évek elején elnyerte az akkori kis csapatok számra kiírt országos Szabadföld Kupát.

A 2000-es évek elején csapatuk felkerült a magyar labdarúgás második vonalába. Ezen időszak sikeres vezetője Hamarics Miklós Elnök és id. Dárdai Pál vezetőedző, akik irányításával a csapat a barcsi labdarúgás legsikeresebb eredményeit érte el, a 2006/2007-es bajnokságban 3 ponttal lemaradva az első helyezettől, a Barcsi labdarúgó csapat történetének legnagyobb eredményét érve el, a 4. helyen végzett az NBII-es Nyugati csoportban.

Címkék: Barcsi Sport Club, 102 éves, rendkívüli ülés, feloszlatás, labdarúgás