Edzés végén játék volt a jutalma a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia 2003-as születésű gyerkőceinek. Az U9-es korosztályú kiskorcsoportos fiatalok szemmel láthatóan jól bánnak a labdával.   

- Szeptemberben kezdtük az egész akadémiai képzést. Nemcsak ebben, hanem a többi korosztályban is. Kisebb-nagyobb sikerekkel voltunk
teremtornákon. Nagybajomban, Pécsen voltunk teremtornán - mondta a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U9-es edzője, Tolnai Sándor.

Az akadémia továbbra is várja a labdarúgás iránt érdeklődő gyerekeket.

- Hetente háromszor vagyunk itt a Gyakorló iskolában. A város különböző iskoláiból tevődik össze a csoport. Folyamatosan növekszik a csoportnak a létszáma. Természetesen annak örülnék, ha még több gyerek jelentkezne, az út, a kapu nyitva áll előttük - tette hozzá Tolnai Sándor.

Az egy évvel fiatalabb, 2004-es korosztály is jó erőkből áll. Az ifjú labdarúgópalánták négy tornán vettek részt a télen. Szekszárdon, Pécsen és Siófokon is sikerült dobogós helyen végezniük.

- Az alapokat próbáljuk megismertetni a gyerekekkel. Labdaérzékelést, a legkisebbeknél még csak ilyen mozgáskoordinációs, labdásügyességi feladatok, itt már konkrétan a 2004-es korosztálynál a labdarúgás alapjait próbáljuk lefektetni - mondta a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U8-as edzője, Ballay Péter.

Tehetségekben ebben a korosztályban sincs hiány.

- Pécsen voltunk és gólkirály voltam. És hetesekkel döntőztünk és abból három gyerekkel döntőztem, és abból én lettem a gólkirály - mondta a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U8-as játékosa, Tarcson Attila Ákos.

Az akadémia gólvágója azt is elárulta, hogy mit csinálnak az edzéseken.

- Vezetjük a labdát, meg a bólyát kicselezzük, meg dekázunk, meg focizunk - mondta Tarcson Attila Ákos.

A Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U8-as és U9-es korosztályára ebben a félévben is várnak megmérettetések. A fiatal labdarúgók a Bozsik-program tavaszi tornáin vesznek majd részt.

Címkék: edzések, Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia, gyermek, sport, utánpótlás, labdarúgás