A hagyományos februári Yours Truly napján, - részben csatlakozva a finn kezdeményezésű világraszóló mozgalomhoz - hirdették meg a BSI futónagykövetei országosan a télűző futást.

A finn ötletgazdák szerint éppen azért télre időzítik a rendezvényt, mert télen nincsenek versenyek. Ezért arra buzdítják a résztvevőket, hogy ilyenkor egymással mérjék össze erejüket.

Az országos kezdeményezés mottója: fussunk bárhol, ahol kedvünk van, szabadban, edzőteremben, és küldjük be az eredményeket.

Emlékfutás

/ a kép illusztráció/

A BSI somogyi futónagykövete, Szita János a Kapospontnak elmondta: mindenkit várnak, aki szívesen mozog az év leghidegebb időszakában is! A táv teljesíthető gyalogolva, kocogva, futva, rohanva. Sebesség, idő megkötés nincs. Fontos azonban, hogy a résztvevők a futás helyszínén regisztráljanak.

A futónagykövet azt kéri, aki nem tud ott lenni, de vasárnap más időpontban, más helyszínen fut, az utána regisztráljon a neten a www.futanet.hu  –ra, és a „Télűző km gyűjtés a BSI Futónagykövetekkel” cikkben található linkre kattintva, rögzítse a megtett km-t.


Szita János


Az eredményeket országosan összesítik. Ahol pedig akadnak olyan futók, akik - a  Yours Truly mintájára - a két hosszú táv, a 25, vagy az 50 kilométer valamelyikét teljesítik, azok nevét az országos szervezők elküldik a finn honlapra, egy kis beszámoló kíséretében.

Legyen a legtöbb kilométere Kaposvárnak! Télűző futás február 26-án, vasárnap 10 órától!

Helyszín: élményfürdő bejárata, Kaposvár  

Címkék: km gyűjtő, télűző, vasárnap, futás, Kaposvár, sport