Voltak, akik azt gondolták, hogy meglepheti a Henger a címvédő Tüskevár együttesét a Somogy Megyei Kosárlabda-bajnokság rájátszásának második fordulójában. És persze olyanok is akadtak, akik a realitás talaján mozogtak.

- A Tüskevár a bajnokságnak is és ennek a mérkőzésnek is az esélyese, úgy véljük. Régi barátság fűz hozzájuk, tehát velük kapcsolatban mindig csak jó élményeink vannak. Egy szoros mérkőzésre vágyok, akkor már elégedett lennék, ha egy tíz pont körüli vereséggel megúsznánk. Természetesen azért nem így megyünk fel a pályára - mondta a SEVAX Henger KK játékosa, dr. Halász Lajos.

A Tüskevár csapata erre a mérkőzésre is teljes erőbedobással készült.

- Minden rangadó, tehát aki bejutott a rájátszásba természetesen rangadó. Én úgy gondolom, hogy ahogy látom az ellenfelet maximális létszámmal felkészült, így mi is, tehát igyekszünk győzni - mondta a Tüskevár SE játékosa, Simon Gábor.

A két csapat komoly célokkal vágott neki a felsőházi rájátszásnak.

Halász Lajos hozzátette, hogy a felsőházi rájátszásba kerüléssel elérték azt a célt, amit magunk elé tűztek. Innentől kezdve egyetlen cél, hogy minél előrébb végezzenek. Ha negyedik helyen végeznének, az a Henger KK játékosállományát ismerve egy hatalmas bravúr lenne.

Simon Gábor hozzátette: Egységesek vagyunk és természetesen más cél nem lehet, mint hogy minden meccset megnyerjünk itt a rájátszásban.

Simon Gábor nem beszélt a levegőbe: a Tüskevár a Henger KK-t is megverte a play-offban. A címvédő már az első negyedben 22 ponttal vezetett, és végül 79-62-re nyert. A Fehér-Kun-Mester trió összesen 47 egységig jutott a találkozón. A Tüskevár nagy riválisa, a Zrínyi is hozta hétvégi mérkőzését: Márton Csongorék Nagyatádon diadalmaskodtak 70-60 arányban. A két élcsapat mellett még a Kaposplast Mágusok gárdájának lehet némi esélye a bajnoki címre, ők a legutóbbi játéknapon a Somogyjádot verték 80-54-re. A bajnoki rájátszás szombaton délelőtt 9 órakor újabb mérkőzésekkel folytatódik a Táncsics gimnázium tornacsarnokában.

Címkék: Henger KK, megyei kosár, Tüskevár, rájátszás, mérkőzés, sport