A visszavágás reményében ragadtak tekegolyót az újonc Lovászi Bányász ellen az 1. Magyar Cukor Manufaktúra NB II-es játékosai. A zalai együttes az ősz során meglepte a kaposváriakat, és hazai környezetben 6:2-re győzött. A somogyi megyeszékhelyen azonban már az MCM diktálta a tempót.

"Most nagyon úgy néz ki a meccs, hogy sikerül. Amúgy nem voltam benn ennyire biztos, mert a feszültséget már meccs elején lehetett érezni, mert mindkét csapatnak a dobogós helyezés a tét" - tudtuk meg az 1. Magyar Cukor Manufaktúra SE csapatkapitányától, Csendes Róberttől.

A negyedik helyen álló lovászi csapat játékos-edzője, Fórizs Zsolt úgy vélte, hogy a kaposváriak kitűnő kezdése megpecsételte sorsukat: "Valóban rangadó a helyezések alapján, de én úgy érzem, a Kaposvár esélyesebb. Hazai pályán játszanak és az egyik legjobb együttes. Azért nem jöttünk feltartott kézzel, de sajnos már eldőlt a mérkőzés, úgy érzem."

A kaposváriak csapatkapitánya szerint az NB II-es bajnoki cím sem elérhetetlen számukra. "Hogyha most ezt a meccset sikerül megnyerni, úgy néz ki pedig, hogy sikerül, akkor minimum a dobogós helyezés az meglesz, kijelenthetjük, és még harcban állunk a bajnoki címért is" - mondta Csendes Róbert.

A meccset könnyedén 6:2 arányban nyerte az MCM, így visszavágott az őszi vereségért. A hazai csapatból Lengyel Dániel 566, Mettner Zoltán pedig 559 fáig jutott, de dicsérhető Lapat Krisztián, Szommer Gábor és Kis Richárd is, akik értékes pontokat szereztek. Jó hír az MCM számára, hogy a listavezető Nagymizdó együttese 5:3-ra kikapott a hétvégi fordulóban zalaegerszegi ellenfelétől, így vesztett pontok tekintetében már egyformán áll a két csapat. A Cukor a következő játéknap során az Úrkut otthonába látogat, március első hétvégéjén pedig a nagy rivális Nagymizdót fogadja.

Címkék: mcm, teke, kaposvár, helyi, sport