A tavalyinál népesebb mezőnnyel rajtolt el Somogyjádon az 53. Kovács Rezső Kupa amatőr félkészülési röplabda torna. Az öt női együttesnél körmeccsek döntik el a végső helyezések sorsát, míg a tíz férfi csapat három csoportban küzd egymással.

"Nagy örömömre szolgál, hogy elég sok helyről jöttek, tehát Pécsről jött női, férfi csapat, Bonyhádról férfi, női csapat, Gyenesdiásról egy női csapat. Ami érdekesség, hogy megfordult az arány. Eddig mindig azt mondtuk, hogy sokkal több női csapat van, de most hirtelen, a férfi mezőny is megindult" - mondta a Somogy Megyei Röplabda Szövetség elnöke, Sántosiné Oláh Edit.

A férfiaknál a torna egyik nagy esélyese a magyar bajnokokkal és kupagyőztesekkel felálló Búzavirág SC gárdája. Bánhegyi Istvánék veretlenül nyerték csoportjukat.

"A játék az nagyon jól esett. Egy kicsit már kijöttem abból a formából, mint amit az élsportban megszoktam. Néha fájdalmas volt, néha küszködtem, de úgy a játék magával a csapattársakkal szerintem fantasztikus, egy nagyon nagy élmény" - mondta a KaposPontnak a Búzavirág SC játékosa, Bánhegyi István.

Bánhegyiék a torna zárónapján, március 3-án a másik két csoport győztesével, a Kaposvári Egyetemmel és a Bonyháddal mérik majd össze tudásukat. A női mezőnyben is körvonalazódnak az erőviszonyok. A tavalyi bajnok Kaposfüred együttese mellett egy pécsi egyetemistákból álló alakulat esélyes még az aranyéremre. A baranyaiak elsősorban csapatépítési szándékkal érkeztek Somogyjádra.

"Eddig egy meccset játszottunk, azt nyertük kettő-nullra. Egyébként mi vagyunk a PTE-PEAC női röplabdacsapata és NB II-ben indultunk az elmúlt évben, csak ebben a szezonban nem jött össze a pénz meg a játékoskeret, úgyhogy építjük a csapatot, hogy jövőre újra NB II-be mehessünk" - számolt be Mihályfi Katalin.

A pécsi lányok a Bonyhád után a Kaposvári Egyetemet is 2:0-ra verték, így a női mezőnyben a címvédő Kaposfüred mellett ők várhatják még veretlenül a minden bizonnyal izgalmas márciusi folytatást.

Címkék: Kovács Recső, Bonyhád, kupa, Pécs, röplabda, sport