Jól tudják a Kaposvári KK játékosai, hogy a kecskeméti, illetve a székesfehérvári nagy zakó és a kellemetlen pécsi vereség után immár csak a győzelem az elfogadható eredmény. A csapat a bajnokság hétvégi fordulójában az utolsó helyen szerénykedő ZTE gárdáját látja vendégül. A két éve még bajnok zalaiakat novemberben idegenben is sikerült megverni három ponttal.

- Az a meccs nagyon jó volt, mert sikerült nyerni. Jó meccset játszottunk, a végén hullámvölgybe kerültünk, de be tudtuk húzni. Ez a meccs biztosan más lesz, a csapatok azóta átalakultak. Remélem, győzni tudunk, ez az elvárható eredmény a csapattól - mondta a Kaposvári KK játékosa, Koma Dániel.

A kaposváriak nem veszik fél vállról a mérkőzést, az elejétől a végéig szeretnének megfelelően összpontosítani.

- Fel kell kötni az alsóneműt a Zalaegerszeg ellen. Egy győzelmük van, de sok csapatot megszorongattak. Ha be akarunk kerülni a nyolcba, amire még van esély, nyernünk kell, és még kellenek majd bravúrok is - mondta a Kaposvári KK csapatkapitánya, Szőke Balázs.

Az elmúlt évekkel ellentétben ezúttal a somogyiakat nyomja az esélyesség terhe.

Koma Dániel hozzátette, hogy biztos valamilyen szinten nyomja az embert, főleg, hogy nincsenek túl jó formában. Nem azt játszották, amit a csapat tud. Mindent megtesznek azért, hogy fordítsanak ezen valamit, és a jobbik oldalukat mutassák.

A kaposvári együtteshez a közelmúltban csatlakozott az új amerikai irányító, Ahelegbe és a center Dávid Gergely, így ismét csak formálódik a társaság.

Szőke Dániel hozzátette, hogy még alakulgatnak. Egy új irányítót nehéz beépíteni. Josh Wilson volt a csapat esze, motorja, tudta, mikor mit kell játszani. Dolgoznak, mindent megtesznek a sikerért.

A Kaposvár - ZTE találkozó szombaton 18 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban.

Címkék: Szőke Dániel, ZTE, KKK, mérkőzés, kosárlabda, sport