A testület fő célja az, hogy ennek ellenére megmaradjanak a város értékei a sport terén is.

A kaposvári sportbizottság idei első ülésén kiderült: a Sport Alap várhatóan a tavalyi 15 millió forintról 10 millió forintra csökken, így a helyi egyesületek jó része a korábbinál is kevesebb pénzhez jut majd.  

- Vizsgáljuk annak lehetőségeit, hogy megtartsuk a kaposvári sport értékeit. Szeretnénk felhasználni a társasági adóból befolyt pénzeket, vizsgáljuk azt a lehetőséget, hogyan tudjuk a sportiskolában ezt a minőségi utánpótlás sportra felhasználni, illetve esetleg beruházásokra felhasználni - mondta a kaposvári sportbizottság elnöke, Dér Tamás.

A klubok egyelőre az idei működési előleget kapják meg, további támogatásukról a következő sportbizottsági ülésen dönthetnek.

- A pályázatokat minél hamarabb szeretnénk a költségvetés elfogadása után kibocsátani, hogy készülni tudjanak a sportegyesületek, illetve ebből a pénzből tudjanak majd készülni és versenyre eljutni - tette hozzá Dér Tamás.
A nehéz anyagi helyzet nem csak a sportbizottságot érinti érzékenyen, hanem például a város rendezvényeit is.

- Megvannak a rendezvények, de nem azzal a forrással dolgoznak, mint az elmúlt évben. Hol a programokkal, hol a nyújtott szolgáltatásokkal fogjuk kicsit szűkebbre venni őket. Vannak kötelezettségeink, aminek eleget teszünk, így a nyári kamarazenei fesztiválra és a Youth Labdarúgó Fesztivál is ezek közé tartozik - mondta Kaposvár Megyei Jogú Város művelődési igazgatója, Stickel Péter.

A bizottsági ülésen elhangzott: Kaposvár elmúlt évi magyar bajnokait március 8-án köszöntik majd a Városháza dísztermében.

Címkék: bizottsági ülés, nehéz év, pénzhiány, Kaposvár, sport