Imre Vilmos tanítványai öt gólos hátrányból fordították a maguk javára a mérkőzést.

Az élvonalbeli pontvadászat 17. fordulójában újabb komoly rangadó vár a Siófok csapatára. A somogyi lányokat fűtötte a visszavágás vágya a Vác ellen, ugyanis az ősszel nyerő helyzetből kaptak ki egy góllal a Duna partján. Nagy rohanással indult a találkozó, az első tizenöt percben fej fej mellett haladt a két csapat. Ezután a vendégek egyértelműen magukhoz ragadták a kezdeményezést, a fekete mezes házigazda pedig sok hibával kézilabdázott. A szünetben öt góllal, 17:12 arányban vezetett a Vác.

A második játékrészre egy teljesen más Siófok futott ki. A Balaton-partiak egy 5-0-ás rohammal indították a második harminc percet, vagyis gyorsan egyenlítettek. A házigazda ezután már nem engedte ki a kezéből az irányítást, a vendégeken még az időkérés sem segített. A Siófok a játék minden elemében kiemelkedőt nyújtott, és végül 28:25 arányban sikerült legyőzni a nagy rivális Duna-partiakat.

- Én úgy fogalmaztam, hogy az első félidőnk gyalázatos volt, a második zseniális. az igazság a kettő között van. Én kiegyensúlyozottabb teljesítményt vártam a csapatomtól. Az első félidőben nem működött a védekezés, a lerohanás sem, alig lőttünk így gólt. Az első félidőben három lerohanás-gólt lőttünk, a másodikban tizet - mondta a Siófok KC-Galerius Fürdő szakmai igazgatója, Imre Vilmos.

A hazai siker kulcsa a nagyszerű második félidei teljesítmény volt.

- Keményebben kezdett védekezni a Siófok, lekövette a játékot, és labdaszerzéseket tudtak csinálni, majd gyors támadásokkal öt perc alatt kiegyenlítették a szépen feléptett előnyünket - mondta a Vác edzője, Ökrös Csaba.

Mörtel 6, Németh 5, Bódi és Szalai 4-4 gólt szerzett a találkozón.

- Készültünk is arra, hogy lerohanjuk őket, az első fdélidőben a védekezésünk sem volt elég agresszív, a szünetben összeszedtük magunkat, a második félidőben pedig azt csináltuk, ami a dolgunk volt - mondta a Siófok KC-Galerius Fürdő játékosa, Németh Csilla.

A Siófok a kiemelten fontos sikernek köszönhetően továbbra is a tabella harmadik helyén áll, és immár jó eséllyel pályázik arra, hogy meg is őrizze az érmet érő pozíciót.

Címkék: Vác, győzelem, kézilabda, Siófok, mérkőzés, sport