Egyéniben Varga Krisztina uszonyosúszó és Szabó Márk atléta, csapatban pedig az Építő- és Faipari Szakképző Intézet teremlabdarúgó együttese érdemelte ki a címet.

Ezek a díjak is jelezték: Kaposvár fiatal sportolói újabb eredményes évet zártak. A legjobbakat a hagyományokhoz híven a Munkácsy Mihály Gimnázium aulájában köszöntötték. A városi sportbizottság elnöke, Dér Tamás köszöntőjében kiemelte: a kaposváriak az országos összesítésben is az élmezőnyben zártak.


- A Kaposvári Központi Általános Iskola a nyolcadik helyen végzett, a középiskolák közül a Munkácsy a hetedik helyet érte el - mondja a kaposvári sportbizottság elnöke, Dér Tamás. tanácsnok.
Az év diáksportolónője címet az uszonyosúszó Varga Krisztina érdemelte ki, aki a hazai és a nemzetközi mezőnyben is bizonyított.


- A tavalyi év nagyon jól összejött. A diákolimpián három aranyat és egy ezüstöt szereztem, aztán az országos bajnokságon is jól szerepeltem. Sokat fejlődtem, kijutottam a junior EB-re, ami nagy lehetőség volt, hogy életem legjobbját ússzam, és sikerült is ezt teljesítenem - mondja a Kaposvári Középületkivitelező Adorján SE versenyzője, Varga Krisztina. Az év diáksportolója a Favorit válogatott atlétája, Szabó Márk lett. Azt mondja: úgy érzi, jó évet zárt. A fedett pályás versenyek jól sikerültek: aranyat hozott a távolugrás. Kint is meg tudtm védeni a tavalyi elsőségét. Sokat fejlődött, 30 centit. Már a jövőre tekint, a világbajnoksághoz 20 centit kellene hozzátenni a 730-hoz.
Az év csapatának járó díjat az Építő- és Faipari Szakképző Intézet diákolimpiai aranyérmes teremlabdarúgó csapatának tagjai vehették át Szita Károly polgármestertől.


- Nagyon jó évet zártunk, főleg futsalban. Békéscsabára úgy mentünk oda, hogy a minimum a nyolc közé jutás, de számítottunk arra is, hogy megnyerjük az országos döntőt. Ez szerencsére sikerült is - teszi hozzá az MG Produkt Favorit AC Kaposvár versenyzője, Szabó Márk. Az Építőipari, Faipari Szakképző Intézet versenyzője, Kirchner György Krisztián szerint a csapat, mint közösség nagyon jó volt. Élvezet volt ott játszani, csak sajnos nem tartják már nagyon a kapcsolatot, mert mindenki máshol focizik.


A díjazott sportolók nem titkolják: a sikerekért sokat kellett dolgozni, de megérte.  
Varga Krisztina azt mondja: heti nyolc edzésük van. Minden délután mennek, és reggelente is mennek háromszor. Évek óta így csinálják, így már sokkal könnyebben tudnak úgy tanulni, ha voltak edzésen is.


Az ünnepségen kilenc olyan sportolót is köszöntöttek, akik a diákolimpiai bajnoki cím mellett korosztályos magyar bajnoki első hellyel is gazdagodtak. Az elmúlt évben 15 egyéni sportoló és hat csapat lett diákolimpiai bajnok, magyar bajnoki címet pedig még 29 fiatal és két együttes szerzett.



Címkék: diákolimpikonok, ünnepségen, jó évet, zártunk, nagyon, Munkácsy, sport