Azt mondják, hogy a legendás magyar Aranycsapat futballistái azért kezelték mesterein a bőrfocit, és azért tudtak rendkívül pontosan lőni, mert rongylabdával tanulták meg a labdarúgás alapjait. A kaposvári Mézga Focisuli a mai fiatalokkal is igyekszik megismertetni a rongyfoci szépségeit.  

"Ez nagyon érdekes dolog, mert ugye másképp viselkedik a labda szinte szelídül a lábhoz és amit oktatunk, hogy mindig fenn a fej, és érezni kell, hogy ott van. Ezzel lehetne akár olyan külön tréningeket tartani, amivel ezt a képességet fejleszteni lehet" - mondta a Mézga Pek-Snack Focisuli klubvezetője, Horváth János.

A kaposvári városi sportcsarnokban immár második alkalommal rendezték meg a rongyfoci-fesztivált. A hétfő délutáni villámtornára 25 páros nevezett. A játékidő 1x4 perc volt.  

A résztvevők is jól érezték magukat a tornán. A kaposvári Zrínyi iskola párosa a 2002/2003-as korosztályban az egyik legjobb volt.

"Már itt vagyok az eleje óta és eddig mindegyiken győztünk. Az egyiket 1-0-ra, a másikat pedig 3-0-ra.A Dominikkal vagyok egy csapatban, és könnyű volt nyerni. Azért mert nem volt annyira erős az ellenfél, és mert jól összejátszunk a Dominikkal" - mondta a Zrínyi Ilona Tagiskola játékosa, Szabó Milán.

A Honvéd iskola tanulója, Horváth Bertalan életében először focizott rongylabdával: "Eddig még elsők vagyunk és ezzel a labdával furcsa játszani, mert szivacsból van. Hogyha rálépünk a labdára, akkor benyomódik és nem gurul" - mesélte.

A kezdeti nehézségek ellenére Horváth Bertalan és társa, a szentbalázsi Sólyom Bence bejutottak a döntőbe, amelyet a zrínyis Szabó Milán-Presszing Dominik kettős ellen meg is nyertek. A 2000/2001-es korosztályban egy berzsenyis páros, Gerőházi Ádám és Borbély Ákos bizonyult a legjobbnak, míg a legfiatalabbak mezőnyében, a 2004/2005-ös születésűek között a zrínyis Kapitány Mátyás és a berzsenyis Varga Kevin bánt a legjobban a rongylabdával.

Címkék: Horváth Bertalan, rongy, Mézga, Zrínyi, focisuli, foci, sport