Az ATOM100 sorozat első versenyén a férfi és a női győztes is budapesti versenyző lett, míg a váltót egy szombathelyi trió nyerte meg.

Ezúttal alaposan próbára tette az indulókat a második alkalommal kiírt Kaposvár Dombjai elnevezésű rendezvény. A jelentős mennyiségű hó ellenére azonban több mint kétszázan érkeztek a Kossuth térre.

"Békés megyéből, Csongrád megyéből is eljöttek hozzánk ide futók de ezen a területen átvágva Szerbiából a Tron futóklub Palicról is megérkezett négy egyéni versenyzővel" - mondta a Kaposvári Szabadidő Egyesület főszervezője, Péter Attila.

A kaposvári erőpróba az ATOM100 versenysorozat első állomása volt. A résztvevőknek 21 kilométert kell teljesíteniük.

"A legnehezebb részei az emelkedők, bár hogyha ennyire csúszik az út, akkor lehet, hogy a lejtők is problémát okozhatnak. Öt dombra kell a versenyzőknek felfutniuk. A Kecelhegyre fel kell futni, aztán a Körtönye Bükkre fel kell futni, Kaposhegy, Rómahely, Ivánfahegy. A legmeredekebb, legnagyobb domb ráadásul az ötödik az utolsó a sorban" - ismertette a versenyt a főszervező.

Az eseményen a hazai színek képviselői is rajthoz álltak: "Mikor a nevezésünket leadtuk, akkor még +10 fok volt, nem gondoltuk, hogy ilyen extrém lesz az időjárás, de nem ijedünk meg. Az biztos, hogy kemény lesz, főleg a két társamnak Borhi Zsombornak és Tóth Péternek, akik a dombokat fogják futni. Nagyon remélem, hogy sikerül mindenkinek célba érni" - mondta a Csigabigák futója, Dér Tamás.

A kaposvári Csiky Gergely Színház öt csapattal vágott neki Kaposvár dombjainak.
"Reménykedünk, hogy végig tudjuk csinálni elsősorban. Hoztam jelzőrakétát, ha valahol összeesnék, akkor fellövöm, de nem hiszem, bízok azért annyira magamban, hogy meglesz - mondta Gulácsi Tamás.

A pálya minőségével a hétvégi havazás ellenére is elégedettek voltak az indulók, akik az ellenőrző pontoknál forró teát, vizet és banánt is kaptak.  

Az első futó 1 óra 24 perces idővel loholt be a célba. A budapesti Szabó Gábor az egyéni indulók közül 181 versenyzőt előzött meg. Váltóban Szombathelyre került az aranyérem.

"Ez a váltó ez most állt össze tulajdonképpen erre az alkalomra, így még együtt nem futottunk. Külön-külön már voltunk váltóban, de ilyen extrém körülmények között még nem voltunk" - mondta a Szombathelyi Főiskola futója, Garami Árpád.

A nőknél a fővárosi ELTE BEAC Polythlon versenyzője, Kiss Mirella bizonyult a legjobbnak. Elárulta: "Nem gondoltam, hogy elsőként fogok célba érni, nagyon nagyon szép ez a pálya, az egyik legszebb pálya, ami az országban van, különösen szépítette, hogy hó fedte az egész pályát."

A megyeszékhely próbázói is jól teljesítettek a versenyen. A leggyorsabb kaposvári a férfiak között Bellus Áron, a nők mezőnyében pedig Lábodi Laura lett. Sziget András a Senior II. kategóriában jeleskedett, amelyben győzni tudott.

Az ATOM100 versenysorozat március 24-én Baján a Kikelet Félmaratonnal, majd július 28-án Nagyatádon a hagyományos EXtremeMan-nel végül pedig szeptember 15-én Pakson a háromnegyed marATOM-mal zárul.

Címkék: félmaraton, szombathely, futás, farsang, sport, kaposvár