A felnőttek között Pataki Fanni úszó, Pál Tamás lábteniszező és a Majthényi Szabolcs, Domokos András vitorlázó repülő hollandi páros bizonyult a legjobbnak.

Ismét megtelt a Kapos Hotel Kristályterme: a megye legjobb sportolói együtt idézhették fel az elmúlt év legemlékezetesebb pillanatait. A speciális fejlesztésben részt vevő sportolók közül tavalyi eredményei alapján két úszó, Tapolczai Viktória és Széchenyi András kapott díjat.


A diák kategóriában  Kirchner György Krisztián, a kaposvári Építő- és  Faipari Szakképző Iskola labdarúgója, Kardos Evelin, a marcali Mikszáth általános iskola atlétája és a balatonszemesi általános iskola fiú atlétikai csapata végzett az élen.


Utánpótlás csapat kategóriában a Balatoni Triatlon Team, utánpótlás fiú kategóriában a Kaposvári Cápák SE uszonyosúszója, Dudás Dániel, utánpótlás leány kategóriában pedig Stier Lilla, a Kaposvári Középületkivitelező Adorján SE uzonyosúszója bizonyult a legjobbnak. A világbajnoki bronzérmes kajakos, Horváth Lilla ebben a versengésben is harmadik lett.
A felnőtt csapatok versengésében a bajnok és kupagyőztes kaposvári röplabdázókat megelőzve a Majthényi Szabolcs, Domokos András világbajnok vitorlázó repülő hollandi páros kapta a legtöbb szavazatot.
A férfiak között Pál Tamás világbajnok lábteniszező lett az év somogyi sportolója.
A hölgyek között Pataki Fanni úszó vehette át a legszebb trófeát.
A gálaesten elhangzott: Somogy Megyei Közgyűlés továbbra is a szívén viseli a sportolók sorsát.
A 26. alkalommal megrendezett díjátadó ünnepségen a Somogy Megyei Sportszövetség három különdíját is átadták. Az Év sportvezetője a nagyatádi triatlonversenyek főszervezője, ifj. dr. Herr Gyula, az év mecénása pedig a kaposvári székhelyű Középületkivitelező és Kereskedelmi Kft. lett. Az életműdíjat a siófoki Rádióklub elnöke, Turjányi József József vehette át.



Címkék: sportolókat, köszöntötték, Kapos, legjobb, úszás