Alakul a tavaszi játékoskeret is, de egyelőre több a távozó, mint az érkező. A fiúk hétfőn utaznak el a horvátországi edzőtáborba.

Több mint egy hónapja készül a tavaszi szezonra a Rákóczi futballcsapata. A kaposváriak eddig hazai környezetben tréningeztek, és közben sikerrel vívták meg előkészületi mérkőzéseiket.

"Nagyon sok munkát végeztünk el, jó hozzáállással. Sajnos az utóbbi időben már a műfüvet kellett használni, de leszorultunk szinte minden pályáról. Ráadásul sokaknak térd- és ízületi bántalmaik vannak a műfűtől. Nehézkes volt az edzések folyamata, de bízom benne, hogy a nagyon jó időpontban érkező edzőtábor tud majd ezen segíteni" - mondta a vezetőedző, Sisa Tibor.

A Tréner sokat vár a hétfőn kezdődő horvátországi edzőtábortól, amelynek programjában három edzőmeccs is helyet kapott

"Olyan ellenfelek lesznek, ahol a játéksebességünket tudjuk kamatoztatni, illetve a játéksebességünket tudjuk majd növelni. Amikor visszajövünk, egy hétre rá már Ligakupa-mérkőzést játszunk majd a Pápával" - tette hozzá az edző.

A somogyi együttestől eddig Kulcsár, Jawad és Alexeev távozott, az érkezési oldalon pedig a szlovák középpályás, Tomas Sedlak szerepel. A fiúk nagy lelkesedéssel készülnek, a tavaszi folytatásban szeretnének előrébb lépni a jelenlegi 13. helyről.

"Az időjárás miatt legtöbbször csak a műfűre tudunk menni. Jó lesz, hogy megyünk edzőtáborba, Pulába. Kedvezőbb lesz az időjárás, és rá tudunk menni a fűre. Mindenki teljes erőbedobással edz, végzi a munkáját, az edzőmeccseket pedig mindhármat megnyertük" - árulta el Balázs Benjamin.

Balázs Benjámin és Jánvári Gábor a hét elején, az U21-es válogatott tagjaként edzőtáborozott Telkiben.

"Három napos összetartás volt. Vasárnap mentünk, hétfőn volt két edzés, kedden játszottunk egy edzőmeccset a Siófokkal. 22 játékos volt, mindenki egy félidőt játszott, én a második félidőben léptem pályára csapattársammal, Jánvári Gáborral. 5-2-re nyertünk, és sikerült gólt szereznem" - tette hozzá Benjámin.

A hírek szerint Róth Antal szövetségi edző még több fiatal kaposvári játékosra kíváncsi, így akár még tovább nőhet a Rákóczi utánpótlás-válogatottjainak száma a jövőben.

Címkék: sisa, graszl, helyi hír, Rákóczi, labdarúgás, sport