Ahogy arra számítani lehetett, a megye minden részéből érkeztek fiatal úszók a diákolimpia somogyi döntőjére. A viadalon 168-an szerepeltek a váltókban, az egyéni küzdelmek során pedig 502 rajtot regisztráltak. Egy versenyző legfeljebb két egyéni és egy váltó számban indulhatott. A siófoki Németh Nándor 100 gyorson és 100 pillangón is szerencsét próbált.


- Nem annyira izgulok most már. Három éve mindig megnyerem, most is meglesz szerintem - mondja a siófoki Vak Bottyán János Általános Iskola tanulója, Németh Nándor.
A kaposvári Aumann Szabina már röplabdázik az úszás helyett, de a diákolimpián ő is jó esélyekkel szállt vízbe.


- Fontos nekem az úszás, Most hagytam abba nemrég, de szeretnék nyerni, hogy mehessek az országosra, Hódmezővásárhelyre - a kaposvári  Berzsenyi Dániel Általános Iskolából, Aumann Szabina.


A középiskolások ugyancsak nagy reményekkel várták a versenyt. A korábbi válogatott versenyző, Kurdi Márk több számban is rajtkőre állt.


- Nem úsztam már két hete, nem is versenyeztem elég régóta, egyedül a szerencsében bízom - mondja Kurdi Márk, kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium versenyzője.
- Indulok 100 mellen és 100 háton. Szeretnék egy jó időeredményt elérni. Indulunk váltóban is, ott nyerni szeretnénk mindenképpen - tette hozzá a versenyző.


A versenyzők ezúttal nem egyesületük, hanem iskolájuk színeiben szerepeltek, és megmutatták, hogy ez is ugyanolyan fontos nekik.


- Nagyon fontos, a vezetőség vár tőlünk valamit, mi pedig szeretnénk bizonyítani - mondja Kurdi Márk.
A megyei döntő programjában 14 váltó és 53 egyéni versenyszám szerepelt, és minden számból az első helyezett jutott tovább az országos döntőbe. A legjobbak a márciusi korosztályos finálékban is esélyesek az eredményes szereplésre.





Címkék: tét, volt, nagy, döntő, úszás, sport