A Munkácsy leány és a Noszlopy fiú együttese hazai környezetében vívta ki a továbbjutást, a Táncsicsos fiúk pedig nagy bravúrral léptek tovább a Komárom-Esztergom megyei elődöntőből.

Kötelező feladat volt a továbbjutás a Munkácsy gimnázium leány együttesének az országos elődöntőből. Simonné Kutas Zita tanítványai a felnőtt NB I-ben edződnek, az iskola csapatai pedig hosszú évek óta tagjai a magyar középiskolás élmezőnynek. Horváth Zsófiáék a Táncsics gimnázium sportcsarnokában előbb szombathelyi, majd veszprémi ellenfelüket verték meg 3:0 arányban.


A kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium diákja, Kulcsár Petra azt mondja: reménykedtek benne, hogy sikeresen szerepelnek. Az első meccsen várható volt a sima győzelem, a második valamivel szorosabb volt, de itt sem jöttek ki a tízből a lányok.


A lányok teljesen megérdemelten vehették át az aranyérmeket a döntő után. A csapat az elvárásoknak megfelelően teljesített, és a békéscsabai országos döntőn is esélyes a jó szereplésre.
- Szerintem erős az egység, az emberek is, esélyesek vagyunk a döntőre is. Azt még nem tudjuk, milyen csapatok játszanak majd ellenünk a döntőn - tette hozzá Kulcsár Petra.


A Munkácsys lányok nagy része stabil tagja az élvonalban játszó BITT Kaposvári Egyetem együttesének. A fiatalok iskolájuk színeiben is szeretnének kiváló eredményeket elérni.


A kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium diákja, Schrauff Júlia szerint sokkal könnyebb diákolimpián játszani, mint felnőttben. Én felszabadultabban játszom, és a többiek is könnyebben, jobban játszanak.
A kaposvári röplabdázók az idei tanévben is bizonyítottak: a fiúk nyolcas döntőjébe két csapatunk is bejutott. A Gergye Rolanddal felálló Noszlopy hazai pályán, a Táncsics együttese pedig nagy bravúrral, Komárom-Esztergom megyében vívta ki az elődöntő első helyét.

Címkék: középsikola, Munkácsy, röplabda, Somogy, Kaposvár, sport