Ötpontos előnyről várta a szerdai Magyar Kupa nyolcaddöntő visszavágóját a Kaposvári KK, miután 88-83-ra győzni tudott a rivális PVSK otthonában. A somogyi megyeszékhelyen rendezett találkozó első percei kiegyenlített küzdelmet hoztak. A Pécs két kulcsjátékosa, Csirics és Eilingsfeld hiánya ellenére is tartani tudta a lépést a KKK-val. Az első játékrész végén pályára lépett a hazaiak új szerzeménye Ahelebge is, aki rögtön be is szórt két duplát. A második negyed 24-21-es kaposvári előnyről indult, két perccel később pedig már 31-23-ra is vezettek Lekliék. A Pécs Vaszojevics és Kovács Péter kosaraival a félidő előtt 50-46-ra jött fel. Már csak másodpercek voltak hátra a második negyedből, amikor a pályán váratlanul elszabadultak az indulatok.

Valovics játékvezető a gyengén játszó pécsi Doyne mellett Szőkét és Kiss Kornélt is kiállította, nehéz helyzetbe hozva ezzel a kaposváriakat. A harmadik negyed elején fogást is talált a KKK-n a PVSK: Tóth Norbert kosarával 54-54-nél egyenlítettek, de Michael Fey vezérletével kijött a gödörből a hazai csapat és hétpontos előnyt harcolt ki magának az utolsó játékrészre. Az izgalmak ezzel még nem értek véget: a hajrában Deák triplájával a továbbjutás lehetősége is felcsillant a Pécs előtt, de Raivio hármasa, Kovács Soma és Ahelegbe büntetői végül a 94-89 arányú győzelmet és a továbbjutást eredményezték a kaposváriaknak.

- Tényleg úgy éreztem, hogy magunknak tettük nehézzé ezt a mérkőzést. Voltak periódusok, amikor tényleg támadásban jól dolgoztunk. A védekezésünkben voltak komoly problémák sajnos. Elég nehéz volt alkalmazkodni azért ehhez a pécsi szerkezethez is, és ők ezt nagyon szépen kihasználták - mondta a Kaposvári KK vezetőedzője, Fekete Ádám.

- Amikor vezettünk három ponttal, akkor a Raivio dobott egy extra hármast a sarokból. Kiegyenlített. Gondolom ezért ő itt az idegenlégiós Kaposváron. Sajnálom, hogy nem tudtunk nyerni. Nekünk jelen helyzetünkben a győzelem is elég lett volna, de úgy érzem, ha ezt a dobást vissza tudjuk szerezni, akkor még ez az öt pont is meg lehetett volna - mondta a Pécsi VSK-PANNONPOWER vezetőedzője, Csirke Ferenc
A két edző értékelésében a második negyed végén történt incidensre is kitért.  

Csirke Ferenc hozzátette, hogy a Doyne ellökte a kaposvári játékost, az visszalökte, és akkor megérkezett a másik kaposvári játékos, és a két csapat, és ebben a lökdösődésben most a játékvezetők így döntöttek.

- Hogyha ilyen történik a pályán, most az teljesen mindegy ki kezdte, hogy történt, aki ilyen viselkedést enged meg magának a pályán, azt sajnos kiállítással kell, hogy büntessék a játékvezetők - mondta Fekete Ádám.

Ami a játékot illeti: a mezőny legeredményesebb játékosa a 26 pontot szerző Michael Fey volt, pécsi oldalon pedig a 24 egységig jutó Kovács Péter dicsérhető. A KKK-ra szombaton 18 órától újabb feladat vár: Fekete Ádám tanítványai a Nyíregyházát fogadják bajnoki mérkőzésen a városi sportcsarnokban.

Címkék: Csirke Ferenc, Fekete Ádám, Pécs, KKK, kosárlabda, sport