A mérkőzéseket egy válogatott játékos is megtekintette.

Izgalmas mérkőzést játszott egymással az ATM-VTP és a Volga együttese a megyei kosárlabda bajnokság legutóbbi fordulójában. A Mihályfalvi Péter vezette együttes az alsóházi rangadón végül 45-41-es sikert aratott.

- Most szerencsére sikerült az, hogy majdnem mindenki itt volt a csapatból, ez nagyon fontos nálunk, hogy ugye van tizenkét ember a keretben, de nagyon sokszor vagyunk öten-hatan. Tudtunk sokat cserélni, mindenki hozzátette magáét a győzelemhez, ez volt a legfontosabb - mondta az ATM-VTP KK edzője, Mihályfalvi Péter.

- Azon múlott, hogy a ziccereinket, meg a közeli dobásainkat nem dobjuk be. Nem is vagyunk összeszokott csapat, sok az új ember mi nálunk, úgyhogy még össze kell érjünk. Talán majd jövőre. Az idén gyengék leszünk - mondta a Volga BC játékosa, Samarus Krisztián.

A találkozót egy válogatott kosaras is megtekintette. Vojvoda Dávid a Volga BC együttesében pattogtató nagybátyja játékára volt kíváncsi.

- Így összehasonlítva mondjuk a paksi megyebajnoksággal, szerintem ez sokkal erősebb, van egy-két jó mérkőzés, most a Volga is egy elég szoros mérkőzést játszott, sajnos nem tudtak nyerni, úgyhogy most ezt a másik mérkőzést is megnézem, úgyhogy majd remélem, hogy ez egy jobb mérkőzés lesz - mondta a válogatott kosárlabdázó Vojvoda Dávid.

Vojvoda Dávid nem maradt hiába, a tavalyi ezüstérmes Kaposplast Mágusok együttese ugyanis közönségszórakoztató játékkal, 81-55-re verte a Meló-Diák KK alakulatát. Babócsaiék a 7. fordulóból elhalasztott mérkőzésüket is megnyerték a Henger KK ellen, így az élre álltak a bajnokságban. A riválisok is hozták a meccseiket: a Zrínyi 74-62-re verte a Somogyjádot, míg a Tüskevár a KASI Delfinek kadett csapatát győzte le. A pontvadászat vasárnap a 11. fordulóval folytatódik a Táncsics gimnáziumban.

Címkék: Kaposplast Mágusok, megyei, helyi, kosárlabda, mérkőzés, sport