A férfikosárlabda Magyar Kupa nyolcad döntőjében a visszavágó mérkőzésen találkozott ismét a két szomszédvári csapat. Az első – múlt heti összecsapáson a kaposváriak nyertek 88–83-ra a baranyai megyeszékhelyen, így a pécsieknek hat ponttal kellett volna nyerni, hogy továbbjuthassanak a legjobb nyolc közé.

A kaposvári együttesben bemutatkozhatott a Finnországba igazoló Josh Wilson helyére – egyelőre két hetes próbajátékra szerződtetett – amerikai Kwadzo Ahelegbe.
A tartalékos pécsieknél sem Csirics, sem pedig Eilingsfeld nem léphetett pályára sérülése miatt, így nélkülük melegítettek a társak a találkozó előtt. Kiegyenlített játékot láthattak a szurkolók az első percekben. A vendégek próbáltak gyorsan felérni a gyűrűhöz, mielőtt a kaposvári védők rendezhették volna a sorokat. Még a negyed vége előtt pályára került Ahelegbe is, aki a pontszerzésből is kivette a részét. A második játékrész elején az eddig jobbára kevesebb szerephez jutó csapattagok állták a sarat a kaposváriaknál. A pécsi oldalon a Kovács P. Vasojevic duó próbált lépést tartani a hazaiakkal. Bár még látszott az összeszokottság hiánya, azért Ahelegbe próbálta helyzetbe hozni társait. A félidő előtt egy lepattanóért vívott harcban Doyne, miután a nyakánál fogva lerántotta Komát, nekiment Szőkének, aki nem akart adós maradni. Valovics játékvezető mindkettőjüket kiállította. Csakúgy, mint a kakaskodók közé álló - őket egymástól szétválasztani akaró - Kiss Kornélt is.

A nagyszünet után ügyesen használták ki a hazaiak átmeneti zavarodottságát a pécsiek, és Tóth N. kosarával 54–54-re egyenlítettek. Ezt követően ismét a somogyiak percei következtek, akik Fey vezérletével 70–63-ra léptek el a negyedik negyed előtt. A vendégek Kovács P. és Tóth N. találataival vették át ismét a vezetést a támadásban sokat hibázó és teljesen elbizonytalanodó kaposváriakkal szemben. A végjátékban Deák triplájával a továbbjutás lehetősége is felcsillant a Pécs előtt, de Raivio hármasa, Kovács Soma és Ahelegbe büntetői végül a győzelmet és a továbbjutást eredményezték a kaposváriaknak.
Fekete Ádám: – Nagyon nehéz mérkőzés volt, melyet többször is magunknak tettünk azzá. A továbbjutás volt a célunk, melyet végül sikerült elérnünk. Tudtuk használni az új játékosunkat is.

Csirke Ferenc: – Köszönöm a pécsi szurkolóknak a fantasztikus hangulatot, mellyel hazai pályát teremtettek számunkra. Sajnálom, hogy a továbbjutás nem sikerült, de így is 130 százalékot teljesítettek a játékosaink. A továbbjutás az első mérkőzésen dőlt el.

Kaposvári KK–Pécsi VSK-PANNONPOWER 94–89 (24–21, 26–25, 20–17, 24–26)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Valovics I., Németh Cs., Vida.
Kaposvári KK: Kiss K. (6/3), Raivio (14/6), Szőke (3/3), Lekli (11), Fey (26/3). Csere: Ahelegbe (17/3), Kovács S. (7), Kutasi (4/3), Koma (6), Bíró B. (-). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.
Pécsi VSK-PANNONPOWER: Vasojevic (18/3), Doyne (3), Kovács P. (24/12), Tóth N. (18/6) Lepsényi (9). Csere: Bíró O. (3/3), Csabay (3/3), Deák (11/6), Halász Á. (-). Vezetőedző: Csirke Ferenc. Edző: Földi Sándor.
Az eredmény alakulása. 3. perc: 6–7. 7. perc: 14–11. 12. perc: 31–23. 17. perc: 43–37. 22. perc: 52–49. 28. perc: 68–60. 33. perc: 79–67. 38. perc: 82–83. Kiállítva: Doyne, Kiss K., Szőke (mindhárman a 20. percben).
Továbbjutott: a Kaposvári KK kettős győzelemmel 182–172-vel.

Kattintson a képre, és nézze meg miként alakult a mérkőzést!

Percről-percre

Címkék: mrékőzés, Pécsi Vsk, percről-percre, online, kosárlabda, sport