A somogyi lányok sikerükkel újra felkapaszkodtak a dobogó harmadik fokára.

A két csapat az elmúlt években rendszerint kemény csatákat vívott egymással, és ennek megfelelően indult ez a mérkőzés is. A találkozó elején jól tejesített a vendégcsapat, és a 11. percben két góllal vezetett is. A folytatásban magához ragadta a kezdeményezést a feketében játszó Siófok, és a félidő végére három gólos előnyre tett szert.

A második játékrészt Mörtel Renáta gyönyörű átlövésgólja nyitotta, ez pedig megadta az alaphangot a folytatásra. A somogyi csapat valamivel magasabb fokozatra kapcsolt, a találatok is futószalagon érkeztek, és a 44. percben már tíz gól volt a két együttes közti különbség. A vendégek igyekeztek kozmetikázni az eredményen, és végül, csakúgy, mint az őszi mérkőzésen, hét találattal maradtak alul. A látottak alapján kétség nem férhetett az SKC 32-25-ös győzelméhez. A rivális váciak hatalmas csatában egy góllal kikaptak Veszprémben, így a Balaton-partiak újra felléptek a dobogó harmadik fokára.

- Sokan játszottak a tudásszintjüknek megfelelően. Egy hazai, következő győzelmet így lehet megszerezni. Örülök, hogy végig jól működött a csapat védekezése, és a védelem mögött Herr Orsolya is ragyogóan teljesített - mondta a Siófok KC szakmai igazgatója, Imre Vilmos.

- Úgy gondolom, elkezdtünk sokat hibázni a második félidőben, és ezt a hazaiak kihasználták. Sokat voltunk emberhátrányban, és volt egy rossz negyedóránk, ami megpecsételte a sorsunkat - mondta az Alcoa Fehérvár KC vezetőedzője, Mihály Attila.

A siófoki együttesben Mörtel 10, Bódi 7, Szepesi és Ábrahám pedig 4-4 gólig jutott.

- Elég kemény mecsceken vagyunk túl, és hátra van még a Magyar Kupa és az Érd elleni találkozó. Nagyon vártam magamtól ezt a teljesítményt, de ez a csapat érdeme is. Én hiába akarok gólokat dobni, ha nem úgy jön a figura, ahogy szeretném - mondta a Siófok KC játékosa, Bódi Bernadett.

A folytatás sem igérkezik könnyűnek: szerdán Magyar Kupa mérkőzés következik Dunaújvárosban, szombaton pedig bajnoki rangadó az Érd otthonában.

Címkék: Alcoa Fehérvár KC, Siófok KC, győzelem, kézilabda, mérkőzés, sport