A rövid téli pihenő után rögtön hazai rangadó várt a tavalyi év sikercsapatára. A 2011-es Szuper Liga-bronzérmes Közutasok legénysége a nagymúltú BKV Előre gárdáját látta vendégül.

- Igazából nem nagyon álltunk le, csupán egy hetet pihentünk, aztán újra nekiálltunk. Meghívtuk a Tolna megyei válogatottat, nagy arányban győztünk, aztán csináltunk egy három fordulós házibajnokságot, majd a főpróba következett az MCM-Cukor ellen. Közepes volt a játék, de ha a főpróba nem sikerül, akkor jó lehet az előadás - mondta a Közutasok Kaposvári TK klubelnöke, Illyés András.

A nyári szünetben alaposan átalakult somogyiak a várakozáson felüli ősz után bíznak a sikeres folytatásban.

- Bízom benne, hogy az edzésmunkával és a formaidőzítéssel nem lesz gond. Sajnáljuk, hogy vége lett az évnek, mert igen jól fejeztük be, igen eredményesek voltunk, és reméljük, tudjuk hozni az eredményeket. Elég szerencsés sorsolásunk van, mert a három hazai meccsünket a három riválissal játsszuk. A negyedik hely csoda lenne, de az ötödik helyben nagyon bizakodik a csapat - mondta a Közutasok Kaposvári TK játékosa, Földesi Zsolt.

A kaposváriak ezúttal is bizonyítottak: remek teljesítménnyel végül 6:2 arányban legyőzték a fővárosiakat, így a két együttes helyet cserélt a tabellán. A hazai csapat legjobbja Rapatyi Richárd volt 591 fás teljesítménnyel, második lett a rangsorban Sághy Gábor 558 fával, és pontot szerzett még Pákai Zsolt és Nagy Gergő is. Nagy a világbajnok Mészáros Józsefet, az ellenfél legnagyobb ászát győzte le.

Címkék: Közutasok TK, tabella, teke, helyi, győzelem, sport