Továbbra is igen népszerű az asztalitenisz a somogyi iskolák körében. A diákolimpia megyei döntőjére az általános iskolások között 56 fiú és 16 lány jelentkezett. Ezúttal is Somogy minden részéből érkeztek fiatal versenyzők.

A szervező, Okos Balázs elmondta: "Ezek szerint sok helyen űzik, lelkesek a testnevelők. Több helyről érkeznek, összeszedik a gyerekek, ami örvendetes. Mondhatnám a balatonendrédieket, a vízváriakat, de a kaposváriakat, siófokiakat is."

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a legjobb somogyiak az országos döntőben is megállják a helyüket. Az országos mezőny középmezőnyben helyezkednek el, de voltak már az első nyolcban is. A megyei döntő első és második helyezettje jut tovább, és bíznak benne, hogy most megállják a helyüket és minél előrébb végeznek - tette hozzá a szervező.

Balázs-Piri Krisztina végül az előkelő második helyet szerezte meg, így a győztes lengyeltóti Gyurka Szabinával együtt továbbjutott az országos döntőbe. A fiúk mezőnyében a balatonföldvári Tóth Bálint bizonyult a legjobbnak a lengyeltóti Lajos Bence előtt.

Címkék: díjazás, kategóriák, sikerek, asztalitenisz, Somogy, sport