A jövő héttől már előkészületi mérkőzések is szerepelnek a programban, februárban pedig horvátországi edzőtáborba utazik majd a csapat. A Sisa-legénység február 22-én játssza az év első tétmeccsét.

Korunk hősei, a futballisták így érkeztek meg a délelőtti edzésre. A Sisa Tibor vezette szakmai stáb a Virág utcai műfüves pályára vezényelt foglalkozást. Komoly betegség és sérülés nem zavarja a munkát, a tréner szerint mindenki nagyon igyekszik. A játékosok szeretnék megalapozni a sikeres tavaszi folytatást.

"Minden nap kettőt edzünk, van, amikor kondival együtt hármat. Leginkább erőfejlesztő edzések vannak. Egymás között játszunk begyakoroló játékokat. Nagyon kemény volt az első hét, egyre inkább veszünk majd vissza a terhelésből, de eddig úgy néz ki, hogy sikeresen felkészülünk" - mondta Bőle Lukács

A napokban kialakult a csapat előkészületi mérkőzéseinek menetrendje is. Az elmúlt évek szokásait követve a legtöbb meccset idegenben vívja majd meg a társaság.

A csapat vezetőedzője, Sisa Tibor elmondta: "Az edzőmérkőzések súlyozása elég jó, külföldön sikerül majd erős ellenfelekkel játszani. Az első edzőmérkőzést a Paks II-vel játsszuk a jövő kedden. Nyolc edzőmérkőzésünk lesz, közben begyakorló mérkőzések, ami annyit jelent, hogy mi vezetjük, bármikor megállíthatjuk a játékot, támadunk bármilyen védekező vagy támadó felállás gyakorlásában segítünk, rúghatunk nyolc szögletet. Ezt egy edzőmérkőzésen nem tehetjük meg, hogy menet közben lefújjuk. Ott gördülni kell a mérkőzésnek."

Egyelőre nincs túl nagy mozgás a játékoskeretben. Jawadtól elköszöntek, Kulcsár Kornél is minden bizonnyal távozik, Graszl Károly és Mudresa pedig próbajátékra utazott. A szakvezetés szeretne erősíteni is a télen.

A tréner hozzátette: "Vannak érdeklődők játékosokra, és mi is igyekszünk majd pótolni őket. Ez a későbbiekben alakul ki. Azt tudja mindenki, hogy nem mi vagyunk a játékosok célkeresztjében, akik találnak hasonló minőségű csapatot, valószínűleg oda mennek, mert nem tudunk velük versenyezni. Úgy gondoljuk, hogy az a játékos fontos, aki minket választ, benne kell gondolkodnunk, őt kell felépítenünk."

A 13. helyen tanyázó zöld-fehérek játékosai már megfogalmazták tavaszi céljaikat: "Mindenképpen azt gondolom, hogy a csapatnak egyben kell lennie. A közös cél nagyon fontos, és ha tudunk erősíteni a csapaton, egész jó lehet a tavaszunk" - árulta el Bőle Lukács.

A Rákóczi kedden játssza első előkészületi találkozóját a Paks második csapatával, majd sorrendben a szlovén Lendva, a Csákvár és a Cegléd lesz az ellenfél. Ezt követi a horvátországi edzőtábor. Az első tétmérkőzést február 22-én vívja a társaság, a Ligakupa negyeddöntőjében a pápaiakkal.

Címkék: zöld, fehér, helyi, rákóczi, labdarúgás, sport