Bombaerős csoportba került a kaposvári csapat a középiskolás teremlabdarúgó diákolimpia országos döntőjében. A második mérkőzésen a Ferencváros utánpótlása volt az ellenfél, és a zöldek már az első félidőben kétgólos előnybe kerültek. A jól küzdő Munkácsy gimnázium erejéből ezúttal csak a szépítésre futotta, így a parázs hangulatú rangadón el kellett könyvelni a 2-1-es vereséget.


A kaposvári Munkácsy gimnázium felkélszítő tanára Kovács Róbert azt mondja: az első két meccs a vártnak megfelelően nagyon kemény volt. Az első mérkőzésen 40 másodperccel a vége előtt egyenlített a Vác, a fiúk össze is törtek egy kicsit., Kicsit nagyobb volt a tét a második meccsnél, illett volna behúzni ezt a meccset, illett volna továbbjutni.


- A Kaposvár egy jó társasággal jött, az első meccsük nem úgy sikerült, ahogy szerették volna. Házigazdák, szülők, barátok itt vannak, ez plusz nyomás rajtuk. Parázs, jó meccs volt, ezek már férfiak, az NB II-ban, az NB III-ban valaki mindenhol játszik már - mondja Horváth Richárd budapesti felkészítő edző.


A kétnapos viadalon sok régi ismerőst köszönthettünk a helyszínen. A felkészítő edző hozzátette: maga Kaposvár szép, tegnap megnéztük a várost, sokat változott. Az, hogy hova fogunk elérni, szerencse kérdése. Mentálisan erősek vagyunk, hogy ez mire lesz elég, a következő meccs eldönti - zárta az edző.


Az országos döntőn mind a 19 megye és Budapest bajnoka lépett parkettre. Az első napon a csoportmérkőzéseket rendezték, és a színvonalra ezúttal sem lehetett panasz.
- Az, hogy mennyire népszerű, elég annyi, hogy szerte az országban több mint 300 csapat indult, ebből került húsz csapat ide. Nagyon népszerű a középiskolákban a futsal, és egyre népszerűbb lesz - mondja Major Gábor versenybizottsági elnök.


Somogy megye igazi teremspecialistának számít, az elmúlt években egymást érték a nagy sikerek.


Az elnök hozzátette: az elmúlt öt évben négy első és egy második helyet szereztek a somogyi csapatok, konkrétan a Munkácsy és az építőipari. Szerencsés évjáratok voltak, és mindenhol foglalkoztak is velük, ráadásul szinte mindegyik fiatal a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia tagja.


A somogyi megyeszékhelyen tehát szeretik és nagy kedvvel művelik is a futballt. A tehetséges játékosok pedig nem csak a szabadtéri pályákon, hanem a teremben is rendre megállják a helyüket.

Címkék: helyi, középiskolás, viadal, országos, bajnok, döntő, sport