Korábbi nagy játékosok, feltörekvő fiatalok, lelkes amatőrök - nagyjából így áll össze a Somogy megyei röplabda bajnokság 2011/2012-es szezonjának mezőnye. Az egyik sztárigazolás a listavezető Búzavirág I. csapatában üti a labdát.

- Húsz év után már annyira nem hiányzik a játék, inkább az, hogy megkértek, hogy jöjjek le és itt a baráti társaság, a fiataloknak a tanítása egy kicsit, az oktatása, hogy voltak régen is röplabdások, nem csak most - mondta a Búzavirág I. játékosa, Urfi Csaba.

A hatszoros magyar bajnok és negyszeres Magyar Kupa-győztes játékos azt is elárulta, hogy amióta a Búzavirág I. gárdájában játszik, a csapat szettet sem vesztett. Így történt ez a megyebajnokság 3. versenynapján is. A somogyjádi sportcsarnokban a listavezető együttes a Donner SK-t és a PEAC-ot is 3:0 arányban verte. A Búzavirág I. legnagyobb vetélytársa, a Kaposvári Egyetem is jól teljesít a pontvadászatban. Sántosi Péterék a képeinken látható mérkőzésen a Donner SK-t győzték le.  

- Nehéz volt, mondhatjuk azt, hogy húzós volt ez a meccs. Látszik is rajtam, de szerencsére sikerült győznünk. Ők rutinosak, idősebbek nálunk, és azért megnehezítették a dolgunkat. Most jelen pillanatban másodikak vagyunk, mert egyszer sikerült kikapnunk a Búzavirág I-es számú csapatától - mondta a Kaposvári Egyetem játékosa, Sántosi Péter.

A megyei férfi röplabda bajnokság továbbra is sok érdeklődőt vonz.

- Idénre ezt a lebonyolítást választottuk, ami elég népszerű volt, hogy ide kijövünk három hétvégén Somogyjádra és együtt van az összes csapat. A mai nappal lezárul az őszi fordulóknak az első köre, itt a Búzavirág első csapata, aki vezetni fogja a tabellát - mondta a Somogy Megyei Röplabda Szövetség főtitkára, Szabó Zsolt.

A kilenc csapatos mezőny első két helyén tehát a Búzavirág I. és a Kaposvári Egyetem gárdája áll. Őket követi a harmadik Kaposfüred és a negyedik Donner SK alakulata. Rajtuk kívül jól teljesít még az 1. MCM Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia ifjúsági alakulata is, amelyet mindössze három pont választ el a képzeletbeli dobogótól.

Címkék: férfi, Somogyjád, röplabda, bajnokság, mérkőzés, sport