Tehetségekben eddig sem volt hiány a kaposvári úszó berkekben. Most azonban egy egészen kivételes képességű versenyző bontogatja szárnyait az Adorján SE színeiben. Hamlin Dorothy már hat éve úszik, de az igazi áttörést a 2011-es év jelentette számára.

- Legtöbbször első lettem és a legbüszkébb arra vagyok, hogy Hódmezővásárhelyen nemrég megdöntöttem az országos csúcsot 50 mellen és 100 mellen - mondja a Kaposvári Középületkivitelező Adorján SE sportolója, Hamlin Dorothy.

A tíz esztendős kiválósággal természetesen az edzői is elégedettek.

- Tehetséges, meglehetősen tehetséges, jobban halad a vízben nagyon érzi a mellúszást. Nála ez hamar elindult - mondja a Kaposvári Középületkivitelező Adorján SE edzője, Hajdu Sándor.

Dorothy az edzéseken is igyekszik mindent beleadni.

- Az edzések elég fárasztóak, de az edzőim szeretnek és így könnyebb nekem is edzenem. Naponta másfél órát szoktam úszni és néha reggel egy órát - mondja Dorothy.

Hajdu Sándor edző hozzátette, hogy Dorothy a korosztályának megfelelően dolgozik, tehát amit egy tíz évesnek el kell végezni, azt elvégez. A jövőben, ahogy nő majd úgy lehet ráépíteni a feladatokat, a terheléseket, úgyhogy jó alanynak tűnik.

Dorothy úszósapkáján jól látható az Egyesült Államok nemzeti lobogójának mintázata. Mindez persze nem véletlen.

- Apukám amerikai és anyukám magyar és az apukám neve az enyém is, és így lett ilyen a nevem - meséli Dorothy.

Dorothy azt is elárulta nekünk, hogy nagyon szeret Magyarországon élni, és nemcsak az úszómedencében, hanem a zeneiskolában is jól érzi magát. A fiatal hölgy hegedűn játszik immár öt éve. Legdédelgetettebb álmai között azonban mégsem egy salzburgi díszelőadás szerepel, hanem egy kimagasló úszópályafutás.

Dorothy hozzátette, hogy legtöbbször első szeretne lenni és majd szeretne menni később az olimpiára és meg szeretné nyerni.

A fiatal tehetség az első karcsapásokat már megtette célja elérése felé. Edzői szerint, amennyiben Dorothy fejlődése töretlen marad, akkor akár már a 2016-os ötkarikás játékokon is részt vehet magyar színekben, az Adorján SE versenyzőjeként.

Címkék: edzések, Hamlin Dorothy, helyi hír, Adorján SE, úszás, sport