Szita Jánost ma értesítették az örömhírről. Most Budapest mellett 24 településről 43 Nagykövetet választott ki a BSI Sportmarketing - Mozogj velünk! országos szervezőcsapata. Köztük őt is.


Azt mondja: nagyon örült a hírnek. Fontos számára a közösség, mert segítségével új kapcsolatokat találhat, és hiszi, hogy ezzel segíthetik egymást céljaik elérésében. Biztos abban, hogy a mozgással, és a közösség erejével egy jó ügyet szolgálhat.


A szervezők azokat választották ki, akik elhivatottságot éreznek új futó közösségek létrehozására, vagy a meglévők tovább építésére, és ezt a szándékukat meggyőzően tudták közvetíteni pályázatukban is.

futó


Az Országos Mentőszolgálat kaposvári Mentőállomásának dolgozója, Szita János több mint 5 éve sportol, másfél éve rendszeresen jár futóversenyekre (Balaton maraton, Budapest maraton, számos félmaraton). A versenyeken való részvételt cégek támogatásával valósítja meg. A futás számára a mozgás öröme mellett az egészséges életmód népszerűsítését is jelenti.  

A szervezés területén is egyre nagyobb tapasztalatot szerez, többek között részt vett helyi futóversenyek szervezésében, társai és saját maga vidéki rendezvényekre való utazásának, nevezéseinek összehangolásában. Szabadidő egyesület alapításában is közreműködött. Munkájával hozzájárul jótékony adományok gyűjtéséhez, jelenleg is szervezés alatt van egy futóverseny, melyen egy fogyatékos gyermekeket oktató iskolának a játszóterének felújítására gyűjtenek.

Szita

Nagyon jó a kapcsolata van a médiával, a helyi televízióban számos alkalommal lehetőséget kapott, hogy elkötelezett futóként az egészséges életmódot népszerűsítse. Újságcikkben, internetes oldalon folyamatosan szerepel a futóversenyek, és jótékonysági gyűjtések kapcsán. A cikkek megjelenése után mindig pozitív visszajelzést kap, mely által bővül a sport iránt érdeklődők száma, és a támogatok köre is.

Folyamatosan fejleszti mind elméleti tudását, mind gyakorlati jártasságát, jövőbeli tervei közt szerepel a sportszervezői manageri iskola elvégzése is.

Szita

Céljai közt szerepelt, hogy Somogy megye BSI nagykövete legyen. A BSI csapata ugyanazt képviseli, mint amit ő szeretne népszerűsíteni, véleménye, hogy sokkal hatékonyabban, együtt egymást segítve végezzék közös dolgaikat. Kamatoztatni szeretné a BSI csapatában tapasztalatait, a közösség összefogásában, és megmozdításában elért sikereit a szervezés területén. A jövőben még több időt szeretne a sporttal, és annak népszerűsítésével tölteni. Lakóhelyén szervezés alatt van egy csapat létrehozása, mely rendszeresen együtt edz, illetve fut.


Nagyon sok profi és amatőr futó ismerőse van, sok embert ismer, akik érdeklődnek a mozgás iránt. Úgy érzi, egy megfelelő háttér, és csapat segítségével sok minden elérhető, véghez vihető.

Címkék: hír, futó, János, nagykövet, Szita, sport