Sikernek örülhetett még a Nagyatád és a Tamási gárdája is.

Nagy Imrétől, a népszerű Gubától még mindig lehet tanulni. A SEVAX-Henger KK játékosa a Meló-Diák elleni megyebajnokin is szórta a kosarakat.

- Tegnap már volt egy meccsünk, ahol egy ponttal sikerült nyernünk Nagyatádon, most egy kicsit fáradtabb a csapat a szokásosnál, de reméljük, hogy túléljük ezt a mérkőzést is. Egy kis levegő, egy kis akarat, egy kis győzni akarás és akkor meg lesz a győzelmünk is - mondta a SEVAX-Henger KK játékosa, Nagy Imre.

Nagy Imre, aki végül 19 pontot szerezve csapata legeredményesebb játékosának bizonyult. A Mudig József vezette alakulat 62-42 arányú győzelmének köszönhetően a felsőházi rájátszás felé is nagy lépést tett. A tavalyi bronzérmes Meló-Diák KK is szeretne a legjobb hatba jutni, igaz, ez az év nagy úgy sikerül nekik, ahogy tervezték.

- Sajnos kevés az edzés, mindenki más városban tanul, dolgozik, ezért aztán ez meg is látszik a játékunkon, mert egyszerűen nem mennek be a dobások. Nem ezt vártuk a tavalyi harmadik hely után, van még három meccsünk ezen kívül, ha hozzuk őket, akkor benn lehetünk a felsőházban - mondta a Meló-Diák KK játékosa, Mezriczky Ádám.

A Henger - Meló-Diák derbin kívül egy csúcsrangadóra is sor került a bajnokság 8. fordulójában. Két veretlen csapat, a Tüskevár SE és a Zrínyi-KE KK feszült egymásnak. A nagy érdeklődéssel várt összecsapást a 22 pontig jutó Mester Milán vezérletével a Tüskevár gárdája nyerte 80:64 arányban.
A jó erőkből álló Nagyatád is győzni tudott a hétvégén, a Rinya-partiak az ATM-VTP KK-t verték 82-44-re, míg a Tamási hazai környezetben aratott 97-44-es sikert a még nyeretlen KASI Delfinek Kadett csapata felett.
A bajnokság egyik esélyesének számító Kaposplast Mágusok alakulata szabadnapos volt a hétvégén, a következő fordulóban azonban rangadó vár a tavalyi ezüstérmesre a Zrínyi ellen. A 9. forduló szombaton a Tamási-Somogyjád találkozóval kezdődik, vasárnap pedig további négy mérkőzéssel folytatódik a kaposvári Táncsics gimnázium tornacsarnokában.

Címkék: Somogy Megyei Kosárlabda Bajnokság, Tüskevár, helyi hír, Zrínyi, kosárlabda, sport