A szakvezető a keret minden játékosának lehetőséget adott az újesztendő első bajnoki találkozóján.

Az év végi pihenő után fontos idegenbeli mérkőzés várt a BITT Kaposvári Egyetem együttesére. A nyolc közé jutásért harcoló somogyiak az utolsó előtti helyen szerénykedő Tatabánya otthonában léptek pályára, egyértelműen a három pont megszerzésének céljával.
A lányok nehezen lendültek játékba, de végül biztosan nyerték a nyitó játszmát. A második és a harmadik szettben sem változott a forgatókönyv: a BITT már az elején két-három ponttal ellépett, a végén pedig rátett még egy lapáttal, és bebiztosította a sima sikert. Pálfy Marianna tanítványai alig egy óra alatt győztek 3:0 arányban, ezzel újabb értékes három bajnoki ponttal gazdagodtak.
- Minden szettben más-más variációt próbáltunk ki a pályán, és így is az az eredmény született, amire számítottunk - mondta Pálfy Marianna vezetőedző a lefújás után. - Örülünk a fontos diadalnak, az előttünk álló mérkőzéseken pedig megpróbáljuk megnehezíteni a tabellán előttünk álló csapatok dolgát.
A lányokra a következő hétvégén dupla forduló vár: pénteken 17 órakor a bajnok BSE elleni hazai találkozó következik a sorban, vasárnap pedig az ugyancsak jó erőkből álló UTE vendégei lesznek a kaposváriak a fővárosban.

Tatabánya  - BITT KNRC Kaposvári Egyetem 0-3 (-20, -17, -16)
Tatabánya, 50 néző.
Kaposvár: Horváth Zs., Horváth P., Harmath Zs., Pintér Zs., Kovács K., Győrbíró. Csere: Schrauff (libero), Kulcsár P., Szarka V., Sárközy, Récsei. Vezetőedző: Pálfy Marianna.

Címkék: BITT RC, női, bitt, röplabda, kaposvár, sport