Játékos kategóriában a lengyeltóti Márton Jánost, edző-kategóriában a kaposvári Okos Balázst, a sportvezetők közül pedig a siófoki Balaton Ferencet ünnepelték a sportág hívei a hagyományos kaposvári óévbúcsúztatón.

Ahogy már megszokhattuk: az óév végén a Balogh József emlékversenyen találkoztak egymással a somogyi asztalitenisz-sport képviselői. A megyei szövetség vezetői a hagyományokhoz híven olyan sportembereket köszöntöttek, akik sokat tettek kedvenc sportágukért.

- Óriási múltja van, néha nagyon nehéz eldönteni, ki az, aki megkapja, és ki az, aki majd három év múlva kapja meg. Kiosztottuk a díjakat három kategóriában, és úgy érzem, jól döntött a szövetség - mondta a Somogy Megyei Asztalitenisz Szövetség elnöke, Domján Tamás.

A vezetők közül a siófoki Balaton Ferencet díjazták, aki csapatával az elmúlt tíz évben kilenc alkalommal nyert megyei bajnokságot.

- Nagyon szépen köszönöm, örülök a kitüntetésnek. Részemről 38 év munka van bennem játékosként, 24 év vezetőként, mindenesként, és rengeteg sok szép siker ért ennyi idő alatt - mondta a siófoki Balaton Ferenc.

A játékos-kategóriában a lengyeltóti Márton Jánosnak szólt a taps, aki negyven éve üti a kaucsuklabdát.

- Megmondom őszintén, nem vártam semmilyen díjat. Mi nem ezért csináljuk ezt, hanem szeretetből és barátságból csináljuk. NB III-ban szerepel a csapat. Én vagyok a játékos-edző és az utánpótlással is egyre szebb eredményeket érünk el a régióban. Két éve csináljuk intenzívebben - mondta a lengyeltóti Márton János.

Az edzők közül ezúttal a kaposvári Okos Balázst köszöntötték, aki fiatal kora ellenére már sok szép sikert ért el tanítványaival.

- Egyre nehezebb, úgy veszem észre, minden téren le vannak nagyon kötve a gyerekek, nehezen mozdíthatók. Azon leszünk, hogy ez változzon. Nálunk a klubban, van 35-40 gyerek, akikkel rendszeresen foglalkozunk. 4-5 évesek , és idősebbek is vannak, és remélem, ez így lesz ezután, és sokan kezdenek el játszani - mondta a kaposvári Okos Balázs.

Ha megmaradnak a sportág régi somogyi bázisai, akkor még hosszú évek multán is lesz majd kiket köszönteni az évzáró rendezvényen.

Címkék: kategóriák, díjazás, sikerek, asztalitenisz, Somogy, sport