Az óesztendő utolsó előtti napján megtelt a kaposvári Közutasok tekecsarnoka. Ezúttal nem Szuper Ligás bajnokit rendeztek, hanem a hagyományos sportos évbúcsúztatót, a megyeszékhely jeles versenyzőinek főszereplésével. A vidám hangulatú tornán összesen tizenegy hat fős csapat mérte össze tudását.

- A labdajátékosok mindig jól szoktak szerepelni, a Rákóczi mindig kiválóan játszik, a kosárlabda klub játékosai is jók. Általában a labdás emberek azok jóban vannak a tekegolyóval is. Mi a középmezőnyben szeretnénk végezni, Polgármesteri Hivatal dolgozók összeálltunk mi is egy csapatra - mondta Kaposvár város sportvezetője, Szerb György.

A Városháza csapata alaposan túlteljesítette a kitűzött célt. A minden évben jól szereplő alakulat ezúttal megnyerte a viadalt. A második helyen a Loco 4x4 gárdája végzett, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokáért a tavalyi győztes Kaposvári Rákóczi és a Kaposvári Kosárlabda Klub vívott nagy csatát.

- Nekem könnyebb, ugye mivel kapus vagyok, én könnyebben gurítok, de a srácok is nagyon jól gurítanak, úgy gondolom, hogy egy évben kétszer-háromszor szoktunk eljárni, de úgy néz ki, hogy elég jól megtanultuk - mondta a Kaposvári Rákóczi FC kapusedzője, Házi László.

A Rákóczi Prukner Lászlóval a soraiban végül megszerezte a harmadik helyet a kosarasok előtt, akik mindössze egyetlen ponttal maradtak le a dobogóról. A tekeverseny üde színfoltja volt a BITT női röplabdacsapata is.

- Igazából erre úgy tekintünk, mint egy csapatépítési lehetőség és ezért vártuk, de eléggé ismeretlen sport számunkra - mondta a BITT KNRC-Kaposvári Egyetem játékosa, Győrbíró Kamilla.

A BITT-es lányok közül Kárpáti Nikolett teljesítményére többen is felfigyeltek. A fiatal röplabdázó az egyéni versenyben is jeleskedett, ugyanis legjobb női indulóként az első tíz között zárt. Ebben a számban negyvenen álltak rajthoz, a győztes végül Györék Roland lett, akit a Loco 4x4 két versenyzője, Takács Róbert és Wirth Péter követett a dobogón. Az óévbúcsúztatón természetesen a hangulatra sem lehetett panasz.

- Hosszú évek óta már itt visszatérő vendégek a sportolók. A labdarúgóktól a kosarasokon, a röplabdásokon, az íjászokon, a lovasokon, a hajómodellezőkön és hadd ne soroljam tovább, évek óta visszajönnek és nagyon nagyon jól érzik magtukat - mondta a Közutasok Kaposvári TK játékosa, Illyés András.

Az óév-búcsúztató tekeverseny tehát ismét elérte a célját. Élsportolók, edzők, sportvezetők és más közéleti személyiségek is önfeledten szórakozva döntögették a bábukat. Többen már most jelezték, hogy 2012 decemberében újra visszatérnének egy-egy gurítás erejéig.

Címkék: Városháza csapata, óévbúcsúztató, sportolók, csarnok, teke