Jól döntöttek azok, akik a karácsonyi menü okozta nehézségeiket futballal próbálták kiheverni. A Sportpálya 2004 Egyesület a két ünnep között immár 7. alkalommal rendezte meg az M-Car Kupa kispályás teremlabdarúgó tornát, a kaposvári II. Rákóczi Ferenc tagiskolában.  

A Sportpálya 2004 Egyesület Kaposvár elnökségi tagja, Böröczi Zoltán elmondta: "Azt hiszem, hogy nagyon népszerű is a torna, hisz a tizenkét csapaton kívül, aki a mai napon versenyez majd a kupáért még többen szerettek volna jönni, de hát korlátozottak a lehetőségek, de igyekszünk másoknak is lehetőséget biztosítani egyéb kupákon a téli szezonban."

Az SM Kapos alakulata az M-Car Kupa rendszeres visszajárójának számít. Az együttes csapatvezetője, Vejki Zsolt azt is elárulta, hogy miért szeretnek ennyire részt venni a tornán: "Azért mert a Sportpálya 2004 rendezi ezt a tornát és általában mindig jól megszervezett tornákat rendeznek. Remélhetőleg most is sportszerű keretek között fog rendeződni a torna."

Az SM Kapos gárdája a csoportjában megnyerte az első két mérkőzését, és könnyedén jutott tovább a legjobb nyolc közé. Szokták mondani, hogy evés közben jön meg az étvágy, ám a csapat célkitűzése ennek most épp az ellenkezője a téli teremtornák során. "Megpróbálunk koleszterinszegény étkezést folytatni és leadni azt a pár kilót, ami az emberre jött" - mondta Zsolt.

Akadt olyan együttes is, amelyben a játékosoknak nem a karácsonyi menüt kellett kiheverniük. "A túlzott bulizások a hosszú hétvége alatt úgy látom rátették a mai napra a pecsétet, de hát bízunk a csodában" - mondta Tóth Gyula.

A csoda ezúttal elmaradt, a tornán azonban így is születtek meglepetések. A "B" csoportban szereplő Alibi együttese rosszabbik harmadikként jutott tovább kvartettjéből, ezt követően azonban megtáltosodott és az Eperlekvár, valamint az SM Kapos legyőzésével a döntőbe verekedte magát. A másik finalista a Somogy Sportja lett, amely a Rákóczis Horváth Tamással megerősítve a négy közé jutásért a Kacsógépet, az elődöntőben pedig az M-Car Autókereskedés alakulatát győzte le. A finálé nagy izgalmakat hozott, a Somogy Sportja csapata Varga Tamás duplájával és Spilák Szilveszer találatával már 3-0-ra is vezetett, ám az Alibi Gálosi Csongor jóvoltából 3-2-re jött fel, az egyenlítés azonban már nem sikerült a jól hajrázó együttesnek. A tornán a bronzérmet, és Balogh Péternek köszönhetően a gólkirályi címet is az SM Kapos gyűjtötte be, míg a legjobb kapus, a Kolibri Presszó hálóőre, Papp Richárd lett.

Címkék: teremfoci, pontvadászat, szezon, bajnokság, kaposvár, sport