A Kaposvári Sportiskola gyermek fiú csapata egy négycsapatos, hazai rendezésű felkészülési tornán mérhette fel, hogy hol tart a munkában. Az együttes tagjait a korábbi magyar bajnok játékos, Kovács Balázs edzi.

"Mindenképpen érdemes csinálni, mert hálás feladat gyerekekkel foglalkozni. Én a 13-14 éves korosztállyal dolgozom, ez az úgynevezett gyermek korosztály. Nagyon ügyesek, talán itt fejlődnek a legtöbbet, ugrásszerűen, és ez az a korosztály, akik már nagypályán játszanak. Akik a miniből jönnek fel, hozzá kell szokniuk, ők a hetedikesek, és ha megszokják, akkor már szép dolgokat is lehet látni" - mondta az edző, Kovács Balázs.

A Gárdonyi iskolában rendezett tornán jól kezdtek a kaposváriak, és sokat vártak a folytatástól is: "Szerintem ez a torna arra való, hogy a csapatok összemérjék egymással a tudásukat. Ez a Kasi búcsútornája, a Sümeget megvertük, a Dunaújváros ellen már nehezebb lesz" - mondta Bögöly Gábor.

A fiúk végül a Dunaferr, majd egy fővárosi együttes ellen is nyertek, így magabiztosan hódították el a felkészülési torna első helyét. A fiatalok már bizonyítottak, hiszen az ősszel egy szegedi országos kupa első helyét is megszerezték. Folytatás januártól, immár a Kaposvári Röplabda Akadémia színeiben.

Címkék: tehetség, fiatal, siker, röplabda, kaposvár, sport