Kovácsné Balogh Éva tehetséges tanítványai a sok iskolai elfoglaltság ellenére is szorgalmasan edzenek, és készülnek az előttük álló versenyekre.

Alaposan kitettek magukért 2011-ben a Kaposvári RGSE fiatal versenyzői. Az egyesület története eddigi legsikeresebb évét zárta, a sportolók a hazai és a nemzetközi mezőnyben is megállták a helyüket.

- Életünkben először indultunk a látványtánc fesztiválon, és szépen menetelve elértük azt, hogy arany minősítést kaptunk. Mozgásművészeti kategóriában indultunk, indultunk duettben, ahol elsők lettek, és a csapatgyakorlat is első lett az Európa-bajnokságon - mondta a Kaposvári RGSE edzője, Kovácsné Balogh Éva.

A lányok rengeteget dolgoztak ezen a szőnyegen, és a sok munka meghozta az eredményt.

- Európa-bajnokságon arany minősítést kaptunk, országos bajnokságon pedig arany minősítést ott is - mondta a Kaposvári RGSE sportolója, Futó Dóra.

A 13 esztendős Barabás Anett csapatban szerzett érmet.

- Országoson, csapatban második helyezést értünk el, aminek nagyon örültünk mindannyian - mondta a Kaposvári RGSE sportolója, Barabás Anett.

A fiatalok heti négy edzésen vesznek részt, és a legtöbben már régóta űzik ezt a sportágat.

- Öt éve csináljuk, azért szeretem, mert érdekes, szép mozdulatok vannak, és jók az eredményeink - mondta a Kaposvári RGSE sportolója, Futó Anna.

Az elmúlt hónapokban szinte mindenki egyre jobban teljesített a tréningeken és a versenyeken.

Barabás Anett elmondta, hogy most sokat fejlődött karikában és labdában, és be kellett gyakorolnia a szalagot és a buzogány gyakorlatát.

A lányok edzője nem titkolja: jövőre szeretnék túlszárnyalni az idei eredményeket, de ez nem lesz könnyű. Az a probléma, hogy nagyon leterheli őket az iskola. Jönnének többször, de a tehetségükhöz képest későn érett be az eredmény. Minden nap 6-7 órájuk van, egyáltalán nem biztos, hogy hozni tudjuk az eredményt. Sok elsős nem lehet itt, mert napköziben van. Mindennek ellenére kompenzál az, hogy igen tehetségesek.

A lányok a folytatásban a diákolimpia küzdelmeire összpontosítanak, ahol nem csak egyesületük, hanem iskolájuk hírnevét is öregbíthetik majd.

Címkék: Kovácsné Balogh Éva, éremeső, ritmikus gimnasztika, évzáró, egyesület, sport