Az Ametiszt Tánc-Sport Egyesületnél már évek óta hagyomány, hogy bállal búcsúztatják az óévet. A kaposvári klub növendékei idén is gálaműsorral kedveskedtek a meghívott vendégeknek. Volt, aki az első báljára készült az Ametiszt színeiben.

Fejes Mónika elmondta: "két éve versenytáncolok és féléve táncolok az Ametisztben, úgyhogy nekem ez az első bálom. Én nagyon szeretem, mert az előző egyesületből - ahol táncoltam - azért jöttem át, mert nem éreztem úgy magam, ahogy kéne, itt pedig magamra találtam, úgyhogy szeretek itt lenni."

Kaszás Levente már hosszú ideje erősíti az ametisztes csapatot. A fiatal táncos ebben az évben négy győzelmet aratott párjával, és már alig várta az évzárót.

"Mindig nagyon jó a hangulat, először van egy gálaest, ilyenkor mindenki táncol, aztán pedig vacsora, utána pedig egy éves ismétlő videó, ahol átnézzük, mi történt, és nagyon jó hangulatban zajlanak ezek a dolgok" - mondta Levente.

Az Ametiszt TSE évzáróján átadták a legjobbaknak járó vándorkupát is. Melyről az egyesület elnöke, J. Hornyák Hajnalka elmondta: "nagyon szoros volt a harc a párosok között, mert egy-egy helyezésen múlt, hogy ki kapja a vándorkupát idén. Minden kategóriában díjazva vannak. Standard táncokban, latin táncokban, tíztáncban. Most a standard táncokban Győrbíró Dávid és Nichter Krisztina fogja elvinni a kupát, latin táncokban pedig Jóbi Ákos és Kőszegi Léda Anna."

A két páros mellett a tíztáncban jeleskedő Kovács Bence-Kovács Eszter kettős is vándorkupát kapott. Az Ametiszt-évzárón az egyesület versenyzői egyéni táncokkal kezdték műsorukat, ezután pedig egy fergeteges szamba show következett. A fiatal tehetségek az est további részében angol és bécsi keringőből, valamint latin táncokból is ízelítőt adtak a közönségnek. A gála záróakkordjaként pedig a szülőket is megtáncoltatták.

Címkék: ametiszt, bál, buli, évzáró, tánc, sport