A BITT vezetőedzője, Pálfy Marianna a karácsonyfa feldíszítéséből veszi ki a részét, nem is egy, hanem két helyen.

Sisa Tibor Nógrád megyében él, de az elmúlt másfél évét szinte végig Kaposváron töltötte. A Rákóczi NB I-es futballcsapatának trénere ezekben a hetekben végre pihenhet, és már nagyon készül a karácsonyra is.

- Nagyon várom, egy erőteljes családegyesítési programot szeretnék végrehajtani. Hárman háromfelé vagyunk, és nálunk a karácsony azt jelenti, hogy együtt. Nagyon jó család vagyunk. Az ember az erőt innen merítheti, ha tudja jól, kik azok, akikre számíthat. Nálunk hagyományos karácsony van Sisáéknál, semmi különösebb, semmi olyan, ami exkluzív dolgot jelentene - mondta a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője, Sisa Tibor.

Az 51 esztendős szakember elárulta: az év végén sem szeretné kizáni gondolatai közül a futballt.

Sisa Tibor hozzátette, hogy ilyenkor talán könnyebb egy kicsit, mert minden meccset úgy néz, hogy szakmai szemmel elemzi, tollal, papírral, talán most majd megnéz néhány meccset csak az élvezetért.

A magyar röplabdasport sikerkovácsa, Demeter György a nyáron állt újra munkába Kaposváron. A nemzetközi hírű szakember az elmúlt években Törökországban dolgozott.

- Mivel muzulmán ország, így a karácsony nem ünnep, dolgos hétköznap, rendszeresen meccseink voltak, mintha nem is lett volna karácsony, csak az itthoniaknak köszönhetően éreztük a hangulatot - mondta a Fino Kaposvár SE vezetőedzője, Demeter György.

Idén viszont újra itthon, szűk családi körben ünnepel a mester, de nem a hagyományos módon.

- A családom nőtagjai teljes mértékben a növények szeretetében élnek, fát nem vágunk ki az utóbbi években, csak fenyőágakkal lesz feldíszítve a lakás, és különböző asztali díszek fokozzák még a hangulatot. A menüt természetesen a család nőtagjai választják ki, de azt hiszem, én is tudok még halászlevet főzni a karácsonyi asztalra - tette hozzá Demeter György.

Kaposvár egyetlen élvonalbeli női csapata is remek őszt zárt, így a lányok vidám hangulatban készülnek a karácsonyra. A fiatal vezetőedző ugyancsak szerettei körében tölti az ünnepeket.

- Nálunk, ami általában mindig rajt van a karácsonyi menün, az a halászlé, a franciasaláta és a különböző töltött husik. Igazából nagyon rendmániás vagyok, ennek valaki nagyon örül van aki nem. A fát édesapám veszi, és én díszítem fel, és bár már nem velük élek, az ő fájukat is én fogom feldíszíteni - mondta a BITT KNRC Kaposvári Egyetem vezetőedzője, Pálfy Marianna.

A kaposvári röplabdasport az akadémia megalakulásával nagyot lépett előre 2011-ben, a bajnoki mérkőzések pedig egyre népszerűbbek.

Demeter György: Minden egyes röplabdaszurkolónak, sportszeretőnek és kaposvári polgárnak boldog, békés ünnepeket kívánok. Minden meccsre egyre többen látogattak ki az ősszel, és remélem, a számuk még tovább gyarapszik.

A kaposvári edzők nem sok lazítást engednek tanítványaiknak: a teremsportok képviselői a két ünnep között is edzenek majd.

Címkék: edzők, Pálfy Marianna, Sisa Tibor, Demeter György, karácsony, sport