A röplabdások nagy örömére idén már ötödik alkalommal rendezték meg a Somogyi Mix Bajnokságot. A szabályok értelmében igazolt, NB I-es játékos nem játszhatott, de a somogyjádi tornán így is akadtak nagy nevek.

"Mi egyelőre vezetjük most a tabellát, még hátravan egy mérkőzés, úgy gondolom az lesz a döntő, hiszen az első és a második helyezett csapat fog megmérkőzni egymással" - mondta az  SMRSZ elnökségi tagja, Faludy Mariann.

A Faludy Mariann nevével fémjelzett Vegyes-felvágott a Koktél gárdája ellen magas színvonalú mérkőzésen 1:1-es döntetlent ért el, ami bőven elég volt számukra a torna megnyeréséhez. Az egykori élvonalbeli röplabdázó úgy látja, hogy van jövője ennek a rendezvénynek. "Szerencsére idén most több a fiatal, és bízunk benne, hogy ez marad jövőre is, és kedvteremtőnek jó lesz az idei év" - tette hozzá Mariann.

Természetesen olyan csapatok is neveztek a tornára, amelyek rendszeres visszajárók.

"Évek óta általában jövünk erre a tornára, meg szoktunk más rendezésű tornákra is járni. Mi egy ilyen régi baráti társaság vagyunk, időközben átalakult a csapat. Leginkább egyetemistákból áll, kaposvári lányokból, én mondjuk Pécsre járok, és igyekszünk minél jobban játszani" - mondta a Pipi Joe Turmix játékosa, Kovács Attila.

A Somogy Megyei Röplabda Szövetség óév-búcsúztató versenye összességében elérte a célját. Sikerült megmozgatni a sportág szerelmeseit, a csapatok színvonalas mérkőzéseket vívtak, és alig várják már a következő hasonló jellegű rendezvényt.

Címkék: mix, szövetség, somogy, röplabda, sport