"Ebben a hajtásban nincs idő fáradtnak lenni" - gondolhatták ezt az olaszok elleni meccs közben az U16-os magyar jégkorong válogatott játékosai. A kaposvári Négy Nemzet Tornáján szépszámú közönség előtt, nagy csatát vívott a taljánokkal a magyar csapat.

Kovács Attila elmondta: "szerintem nagyon jól kezdtünk, erős kezdés, pörgős hokit próbálunk játszani. Első meccsen lőhettünk volna több gólt sok helyzetünk volt, de nem sikerült belőni őket. Második meccsen most ez a különbség a tegnapihoz képest, most belőjük a helyzeteket."

Ugye emlékeznek még az áprilisi divizíó 1-es világbajnokságra? Akkor a felnőtt válogatott drámai csatában kikapott az olaszoktól. Most, Kaposváron, az U16-os csapatnak sikerült revansot vennie. A mérkőzést 4:2-re a nyerték mieink. Kiss Zsombor duplázni tudott, és Bödök Bence, valamint Szász Norbert is gólt lőtt.

kasi jéghoki


"Nekünk tulajdonképpen az U18-as világbajnokságra kell olyan felkészülést és harcedzettséget megvalósítani a fiúkkal, ami nyugodt körülmények között jó alapot adhat rá, hogy majd tényleg számolhassanak vele (velük) egy komoly világversenyen" - mondta az edző, Mayer Péter.

Nemzeti csapatunk végül a 2. helyen zárta a viadalt. A mieink az olaszok mellett 10:3 arányban a szlovén válogatottat is legyőzték, egyedül csak a tornagyőztes franciáktól kaptak ki 2:0-ra. A magyar válogatotton kívül Kaposvár város is jelesre vizsgázott, mint házigazda. Az edző elmondta: "remekül érezzük magunkat. Nagyszerű a kiszolgálás, a körülmények, illetve Kaposvár, hogy megszervezte ezt a tornát. Minden lehetőség adott, hogy hokival tudjon foglalkozni nem csak a magyar, hanem a másik három csapat is."

A Négy Nemzet Tornáját tehát öt csillagosra értékelték  résztvevők, akik elmondták, hogy a jövőben is szívesen visszatérnének a Kaposvári Jégcsarnokba.

Címkék: hoki, jégkorong, sport, somogy, kaposvár